Idei de amenajare (I)

dragon decupat

Spațiul în care locuim este centru vieții noastre. Chiar dacă petrecem multe ore departe de casă (la serviciu ), casa noastră este cea care ne dă energie.

Aceasta ne asigură spațiul pentru desfașurarea unei multitudini de activități, de la odihnă, relaxare, gătit, studiu etc.

Pentru ca viața noastră să aibă un curs liniștit și armonios casa trebuie să funcționeze impecabil în toate privințele. În plus, casa reprezintă pentru majoritatea oamenilor mult mai mult decât cele afirmate anterior.

Înseamnă locul în care ne simțim bine, de care suntem legați afectiv, în care putem crea o ambianță care să ne reflecte gustul, personalitatea, dorințele. Întâi de toate, casa este influențată de poziționarea ei în spațiu. De aceea alegerea unui loc potrivit pentru a ne construi o locuință, sau felul cum este poziționat și amenajat un apartament poate atrage o energie benefică/nebenefică. Studiul Feng Shui este în general casa (orice construcție sau orice unitate individuală din interiorul construcției, apartamentului), precum și o  analiză mai detaliată, mai personalizată,  a celor ce locuiesc acolo.

Potrivit mentalității chineze tradiționale, un mediu armonios, un habitat echilibrat, are o influență pozitivă asupra sănătății și vitalității individului, dar și asupra destinului familiei.

De aceea este foarte important ca, o dată ajunși acasă, să ne simțim cu adevărat bine, confortabil, într-un mediu armonios, liniștit, curat, aerisit. Sunt reguli de la care pornește orice amenajare Feng Shui a casei.

După aceea pornesc toate acele formule, principii ale științei Feng Shui, care țin de orientare, culori potrivite, analize personalizate, îmbinarea și găsirea celor mai bune combinații astfel încât fiecare locatar să se simtă confortabil acasă.decor living

Acest living este amenajat conform principiilor Feng Shui. Este un spațiu plăcut, prin colorile sale calde de pământ, care induc idea de stabilitate, dar și puțin roșu, pentru dinamizare. Se vede că persoanele ce locuiesc aici sunt interesate de liniște și armonie, dar sunt interesate și de carieră. Amenajarea abundă în trigrama Qian, semn al puterii, autoritații. Este asociată cu tatăl, conducătorul și este ideal să se poziționeze în nord-vest.

Toate formele mobilierului sunt rotunjite la capete, pentru a nu crea săgeți otrăvite.

Deasupra se remarcă o fereastră mica rotundă. Semnul rotund este asociat cu norocul ceresc, cifra 6, dar și cu elementul Metal, ceea ce reprezintă interesul pentru bogăție.

Este spațiul unei persoane dinamice, dar care dorește să se relaxeze acasă. Este bine luminat, ceea ce e crează o atmosferă yang, asociată cu Focul. Este o combinație plăcută de Foc cu Pământ (Focul crează Pământ).

Un singur amendament aș face. Aș scoate canapeaua de lângă geam.

Nu m-aș simți confortabil să am geamul în spate. Spatele și capul (tăblia patului) trebuiesc întotdeauna “asigurate”, adică sprijinite de un perete solid (care să NU fie vecin cu o toaletă! 😀 )

Aveți întotdeauna așteptări pozitive!   😀

Cu drag,

Claudia Iacob

Imagine theclothinglab

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.