Lideri care au impactat lumea-Bill Gates (II)

Bill Gates este cel mai bogat om de pe planetă. Averea sa este estimată la peste 100 miliarde de dolari.

În 1986 a început ascensiunea  financiară a sa, întrucât compania Microsoft a devenit listată oficial la bursă. În anul următor, Bill Gates devenea cel mai tânar miliardar, la 31 de ani. Aceștia au fost ani în care elementul bogăției din harta sa a devenit disponibil.

În harta fiecărui om există perioade în care elementul bogăției devine disponibil. Pot exista în lume mii de oameni cu aceeași hartă precum cea a lui Bill Gates. Dar nu toți ajung milionari, miliardari.

Fiecare din noi avem la un moment dat în viață potențialul să realizăm lucruri extraordinare. Doar că cei mai mulți nu suntem conștienți de acesta și cu atât mai puțin ne valorificăm potențialul.

Bill Gates a avut un vis măreț, acela ca în fiecare casă să existe un calculator. Și-a urmat acest vis. Cum?

A muncit enorm, a făcut muncă de programare, încă din vremea școlii. A urmat câțiva ani școala, la Harvard, dar a abandonat, întrucât era mai pasionat de a face programe pe calculator, decât de a urma o  învățătură formală.

Elementul său favorabil este  Focul, iar în limbaj metafizic, aceasta se traduce și prin activități în domeniul tehnologiei, IT-ului. El a urmat această activitate din pasiune, din plăcere, nu neapărat cu scop financiar.

Harta sa nu e una spectaculoasă. E doar una utilizată în mod activ. O Resursă puternică îi poate da o minte analitică, orientată spre studiu, cercetare.

El are banii, ca și potențial, ascunși în cufăr. Depinde de el să îi scoată la suprafață. Aici depinde de implicarea fiecăruia, de voința și motivația sa. Fiecare avem la un moment dat potențialul, dar nu toți acționăm constructiv. Perioada din anii 1991-2000, a fost cea în care și-a lansat afacerea la nivel mondial și a coincis cu o structura de Foc parțială, care i-a activat elementul bogăției. Aceasta a însemnat începutul ascensiunii sale financiare.

În harta Qi Men Bill Gates este Chief, un gardian care îi imprimă o atitudine de lider. Un lider blând.

Cum produce Bill banii? Prin a crea un brand, un nume cunoscut pe piață. Microsoft este un nume cunoscut în întreaga lume. Dar și prin folosirea cunoștințelor.

Poarta din palatul natal, îl face pe el, ca persoană, mai puțin vizibil, mai mult în spatele scenei, mai mult în munca de programare, cercetare. Palatul său conține aspectul de Vid-ceea ce recomandă activități spirituale, caritabile. Ceea ce Bill a și făcut de-a lungul vieții, fiind cunoscut pentru sumele mari oferite în scop caritabil.

O hartă extraordinară nu aduce succes garantat, așa cum o hartă obișnuită poate crea un lider, care să aducă o contribuție majoră la dezvoltarea umanității. Puterea de muncă, voința, pasiunea lui Bill Gates pentru programare ne-au adus primele calculatoare în casă, în anii 2000. Norocul ne bate la ușă uneori. De noi depinde cum acționăm.

Bill Gates: ”Am greșit câteva subiecte la examen, dar prietenul meu le-a făcut pe toate. Acum el e inginer la Microsoft, iar eu dețin Microsoft” (una din cele mai mari companii din lume).

Un exemplu perfect al ideii că succesul nu vine doar din nivelul de cunoștințe, ci din modul cum ne folosim resursele interioare, elementele din harta natală.

S-aveți vise mărețe, pe care să le împliniți! 😊

Cu drag,

Claudia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.