Compasiunea, arta de a trăi frumos

Am simțit ghidare să scriu despre Compasiune, întrucât consider că este o tema fundamentală în viața unui om, care dorește să trăiască mai presus de nivelul de supraviețuire.

Perspectiva mea asupra acestei teme este că sentimentul Compasiunii, trăit și dăruit, face o diferență majoră în calitatea vieții.

Cei mai mulți dintre oameni sunt atrași de modele de viață inspirate de media socială. Aleargă toată viața după bunuri materiale, după chipuri frumoase din reviste și de cele mai multe ori nu realizează că poate chiar sub nasul lor, în imediata lor vecinătate, cineva trăiește o adevărată dramă a singurătății. Cineva care dorește să se exprime și nimeni nu este acolo să îl asculte.

Societatea noastră s-a perpetuat pe modelul contractului social. Eu îți dau ceva, tu îmi dai ceva. Și aceasta se întâmplă și în familii. Unde fiecare are anumite atribuții. Este un model arhaic, așa am supraviețuit ca specie.

Există însă și oamenii care înțeleg că viața poate fi trăită și altfel. Nu doar la nivelul supraviețuirii, a legii junglei. Că viața nu înseamnă doar o goană nebună după a bifa cerințe îndeplinite. Nu suntem niște roboți, care împlinim niște sarcini.

Foto Net

Viața poate înseamna și mai mult de atât.

Din ce în ce mai mulți oameni caută oaze de liniște, unde să se regăsească.

Iar atunci când sunt doi într-un astfel de spațiu, care se regăsesc unul pe altul, sufletele lor se înalță.

E nevoie de foarte puțin. Doar fii dispus să îl asculți pe celălalt. Să îi iei sufletul în palmele tale și să-i arăți că îți pasă. Ca nu îl lași singur, că ești acolo cu inima deschisă.

Atunci când cauți să înțelegi mai bine arhitectura sufletului celuilalt sau îți dorești sincer să îl asculți, fiecare moment al interacțiunii conștiente cu acesta îți poate revela comori nebănuite ale sufletului tau, dar și ale celui de lângă tine. E nevoie de o inimă antrenată către Iubire și Compasiune pentru a descoperi forțe latente în celălalt, care să îi deschidă noi orizonturi de a privi viața, de pe un nivel mai înalt de conștiință.

În cazul cuiva care trăiește în echilibru, în armonie cu sine, în Compasiune și în Bunătate, când deschide ușa, se luminează toată încăperea.

Când zâmbește, te vindecă, îți face toată ziua mai frumoasă. Când te privește, te mângâie și simți o căldură fantastică undeva la nivelul inimii.

Compasiunea ajută, susține, motivează, apreciază, mângâie. Compasiunea nu consideră nimic ridicol, ciudat, rușinos. Compasiunea vindecă rănile fundamentale ale omenirii, Reprimarea, Negarea, Rușinea, Respingerea, Vinovăția, Separarea, Trădarea.

Compasiunea e vehiculul care te va conduce către cele mai elevate stări de conștiință, care, cultivată cu intenție și perseverență, va dizolva conflictele interioare ale minții. Va produce o renaștere în tine. Prin Compasiune devii un reper de lumină pentru cei din jur. O inspirație. Compasiunea va vindeca lumea care separă și compară. Compasiunea te înalță peste planul victimei, care crede că totul i se întâmplă pe nedrept sau al judecătorului, care crede că are tot timpul dreptate. Compasiunea trece peste dorința de dominare și control.

Compasiunea e cel mai mare dar al lui Dumnezeu pentru noi. El ne deschide către celălalt. E virtutea Lemnului, în Metafizica chineză. Anul 2022 este un an cu Lemn puternic și putem alege să fim în fluxul energiilor anului trăind în Compasiune. E o provocare, pentru că energia de Lemn fiind foarte puternică anul acesta, tinde să manifeste mai mult partea negativă, Furia. Dar stă în puterea noastră să alegem cum trăim.

Anul viitor, 2023, va fi tot un an cu energie puternică de Lemn.

Acești ani sunt oportunități de a folosi deschiderea Lemnului. Și cum o putem face mai bine, decât prin manifestarea Compasiunii. Sunt ani care deschid portalul către perioada lui 9, perioadă de Foc, de 20 de ani, începând cu 2024.

Ce poate fi mai frumos decât această deschidere a Lemnului, care  vine de la interior către exterior. Așa se dezvoltă Lemnul. Prinde rădăcini în interior, cu ajutorul Apei și se dezvoltă la exterior.

Acest an este foarte important, căci, pe lângă faptul că se pun semințele, având Lemn și Apă puternice, fiecare lună din acest an, începând cu februarie, va fi identică cu anul în curs și anii care vor veni. Pilonul lunii februarie e identic cu anul 2022. Apoi, pilonul lunii martie e identic cu pilonul anului 2023. Și tot așa. Pentru următorii 12 ani. Practic, ce sădim anul acesta, va crește și se va regăsi în următorii 12 ani.

Alege să sădești Compasiune, pentru a fi în armonie cu energia anului. Compasiunea (Lemnul) va vindeca si va crește Iubirea (Focul), pe această planetă.

Cu drag,

Claudia

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.