Spațiul Verde Viu

dragon decupat

Plantele și florile aduc multe beneficii în casele noastre, prin vitalitate și prospețime, precum și pentru că îmbunătățesc calitatea aerului. Ele absorb chimicalele, agenții patogeni, fiind adevărate filtre pentru mediu.

Plantele sunt cel mai comun mod de a ne conecta cu natura, de a aduce natura în casele noastre.

Există o legătură profundă între oameni și mediul natural. Această teorie, numită Biofilia, spune că suntem atrași de tot ceea ce est viu.  Este o căutare subconștientă a omului, o atracție instinctuală către tot ceea ce inseamnă viață și sistemele vii.

 

Termenul Biofilia se referă la atracție și sentimente frumoase față de tot ceea ce ne înconjoară și este viu.ga

Conform principiilor Feng Shui, oamenii au fost întotdeauna conectați cu natura și au simțit dorința de a crea armonie în spațiile în care locuiesc, aducând plante și flori aici.

În vremurile străvechi plantele au fost primele utilizate ca hrană sau medicamente. Oamenii trăiau într-un mediu natural. Casele, hainele erau confecționate din materiale naturale. De aceea există această conexiune și atracție puternică pentru ele. Ea a rămas în conștiința umană.

 

În 1972 Everett Conklin, într-un articol publicat în American Nurseryman Magazine, susține că omul a fost programat genetic să locuiască în apropierea spațiilor verzi.

 

Pentru a păstra plante în spațiile de locuit sau la locul de muncă e necesar ca acestea să fie poziționate în zone luminoase, preferabil în Est, Sud-Est, pentru idea de creștere, evoluție, sănătate, bani și în Sud pentru faimă. Aveți grijă ca plantele să fie vii, frumoase. Dacă s-au veștejit, aruncați-le și înlocuiți-le cu altele proaspete.

 

Aveți întotdeauna așteptări pozitive!   😀 

Cu drag,

Claudia Iacob

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.