Lideri care au impactat lumea-Steve Jobs -Apple (I)


“Oamenii îndeajuns de nebuni să creadă că pot schimba lumea sunt cei care vor reuși să o facă”

Aceasta reprezintă reclama Gândește diferit a companiei-Apple-una din cele mai mari companie din lume (chiar deținand o perioadă supremația).

Când spui Apple cei mai mulți o asociază cu Steve Jobs. Și pe bună dreptate, pentru că acesta este co-fondator al companiei.

Steve Jobs nu a fost un expert în informatică. Dar avea pasiunea vizionară asupra tehnologiei. El și-a dorit să revoluționeze modul în care oamenii utilizează un calculator sau un dispozitiv electronic.

Concurentul său pe piața de tehnologie, Bill Gates, Microsoft,  dorea ca în fiecare casă să existe un calculator.

Două viziuni diferite, aceeași dorință imensă de a impacta lumea.

Cunoscând realizările lor impresionante, te-ai aștepta ca și hărțile lor să fie la fel.

Ideea că doar având o hartă puternică poți realiza lucruri mărețe în viață este un mit.

Pentru a reuși în viață ai nevoie de pasiune, muncă, determinare, perseverență.

Acești lideri au vrut să revoluționeze piața tehnologiei informatice. Au gândit la nivel mare.

Steve Jobs este 9 Heaven în harta Qi men. Acest gardian îi aduce viziune, planuri la nivel mare. Steaua din palat, Assistant, îl face creativ, cu simțuri artistice. El a transformat tehnologia într-o artă.   Poarta Open îi oferă deschidere în planul carierei. Iar acest palat produce palatul banilor. De-a lungul carierei a avut nenumărate oportunități de dezvoltare.

Compania Apple a creat mereu produse noi, începând cu iPod-ul, care a schimbat modul în care ascultăm muzică, iTune store, care a salvat industria muzicală, diminuând pirateria, iPhone-ul, care a transformat telefonul de la un aparat de vorbit la distanță, în dispozitiv complex, cu o mulțime de aplicații practice atașate, App Store, dezvoltând creativitatea, iPad-ul, minicalculator portabil, iCloud, care a retrogradat calculatorul, ca dispozitiv de stocare conținut, în spații virtuale de mii de GB.

A fost Steve Jobs un geniu? Cred că da. Intuiția sa era fenomenală, vizând ceea ce ar putea fi atractiv pentru public. El nu se baza pe cercetările de piață. Considera că oamenii nu știu ce vor și atunci e necesar să creezi înainte nevoia (produsul) și oamenii îl vor agrea.

S-a creat în ultimii ani un comportament specific în rândul consumatorilor de tehnologie de tip gadget, care așteaptă urmatorul model de iPhone, iPad. Cu ce ne mai surprinde Apple?

Aceasta preocupare pentru nou vine din cultura firmei Apple, interesată mereu să inoveze. Steve Jobs își motiva angajații să lucreze cât mai mult, iar aceștia știau că trebuie să fie pregătiți să răspundă oricând la întrebarea “La ce lucrezi acum?”

Profilul său principal este Artistul, cel care este orientat spre inovare. El a dus tehnologia la nivel de artă, iar in ziua de azi, majoritatea oamenilor din lumea civilizată utilizează un dispozitiv de tip smartphone, pentru ca sunt foarte ușor de folosit (patentul touch screen aparține lui Apple).

Profilul secundar în hartă-Analiticul-cel angajat spre cercetare, analiză.

El nu era în mod direct interesat de a face bani, ci în a crea impact. Banii veneau indirect, din uimitorul său talent, dar și din dorința de a inova piața tehnologiei.

Bill Gates spunea despre el că avea capacități hipnotice. Puteai intra într-o discuție cu el având propriile tale idei și să ieși cu ideile lui. Se întâmpla adesea în ședințele companiei. Este un concept folosit în arta Qimen, care se numește distorsiunea realității-o combinație interesantă de charisma (guardian 9 Heaven din palatul sau natal, Foc Yang, ca și Maestru al zilei), voință puternică si disponibilitate de a transforma o situație într-un avantaj personal. În palatul banilor exista gardianul Snake-aceste două elemente arată un mod manipulator de a crea (bani, plusvaloare).  Produsele Apple crează dependență!

Steve Jobs avea consultanți în Qimen, sau el însuși avea noțiuni de Qimen. Lansările sale de produse se organizau la anumite momente bine stabilite, după criterii Qimen. Aceste criterii înseamnă a te poziționa la anumite ore, pe anumite direcții favorabile, care să te ajute să ai succes în anumite discuții, negocieri, sau să mergi pe anumite direcții favorabile către locația unui eveniment, prin care îți crești șansele de succes.

Steve Jobs a fost un revoluționar, a creat  o firmă ce avea sa ajungă cea mai valoroasă din lume și va rămâne în istorie ca unul din marii vizionari ai acestei lumi.

Aceasta înseamnă să îți folosești harta natală în mod constructiv, folosind elementele cele mai puternice din ea în mod pozitiv.

Politicienii se gândesc la urmatoarele alegeri. 

Liderii se gândesc la urmatoarele generații!

🤗🤗🤗

Claudia Iacob

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.