Marilyn Monroe

Mitul frumuseții feminine a cunoscut cele mai multe repere de-a lungul ultimilor 70 de ani prin raportare la imaginea lui Marilyn Monroe (n. 1 iunie 1926, 9.30am). A fost și este considerată prototipul frumuseții absolute feminine. Am fost și eu fascinată de frumusețea ei și în vremea adolescenței aveam afișe cu ea.

Mai târziu, când am ajuns să studiez astrologia, prin diverse sisteme de cunoaștere, primul lucru pe care am vrut să îl verific a fost  Maestrul zilei din metafizica chineză. Am presupus că este Metal Yin. Și nu m-am înșelat. Ba chiar pilonul zilei este format din două elemente de Metal Yin.

Metalul Yin este bijuteria fină, iar în cazul ei, diamantul care strălucește. Dintre toate elementele, Metalului Yin îi place cel mai mult să se bucure de viață, îi plac  luxul, opulența, strălucirea, sărbătorile, arta și lucrurile fine. Îi place să fie văzut în locuri importante, precum și cu persoane importante. Metalul în acest tip de manifestare Yin, diamantul, piatra prețioasă, poate fi perceput ca dur, tare, dar de cele mai multe ori este inofensiv, este foarte sensibil și nu reacționează bine la stres. Diamantul strălucește în funcție de lumina la care este expus.

Sursa foto 

Și a avut parte de lumină pentru a străluci. Luna în care s-a născut, (început de) iunie, Șarpe, are ca element principal, Focul Yang, asociat cu Soarele. La fel și ora nașterii, are aceeași caracteristică, prezența Soarelui. A avut mediul potrivit să strălucească. A fost mereu în lumina reflectoarelor.

Dar acest element, Focul Yang, reprezintă în harta ei bărbații din viața ei, soții, în particular. 3 elemente de Foc Yang-3 soți. Fiind cel mai puternic element din hartă, bărbații aceștia au căutat să o controleze, pe alocuri în mod brutal.

Metalului Yin îi place puțin Foc Yang, cât să fie pus în valoare. Prea mult Foc devine deranjant.

În pilonul anului are steaua Nobili, aceasta însemnând persoane care au ajutat-o în carieră și au susținut-o să devină cunoscută publicului larg. Fiind o stea de Lemn, Lemnul a reprezentat și Averea-banii pe care i-a câștigat prin ajutorul acestor persoane.

În pilonul carierei avea și o stea, Solitary, care o determina să se retragă, să se izoleze atunci când era în stări depresive.

De la 22 de ani a intrat într-o perioadă de Foc și Metal Yang. Focul Yang a adus-o în centrul atenției, iar Metalul Yang reprezintă în harta ei prietenii influenți, cu putere de decizie (chiar multă putere, fiind element de Metal Yang). A fost perioada debutului ei ca actriță.

Mai tarziu, la 32 de ani, a intrat într-o altă perioadă, cu Foc Yin. Acest element reprezintă flacăra ce arde Metalul.

Focul Yin a reprezentat acei bărbați cu care nu era căsătorită. Aceștia au constituit cauza morală a morții ei.

Al doilea lucru pe care l-am căutat și m-am așteptat să îl găsesc în harta ei este o formațiune cunoscută în arta Qimen, numită Jade Maiden. Și am găsit-o chiar în palatul natal. Această structură, alături de elementul personal, Metalul Yin, diamantul, îi conferea putere de seducție, charismă și atractivitate. Avea o mare putere de influență. Iar poarta Rest îi conferea acea lascivitate jucăușă.

Cu  aceste daruri de la natură avea toate ingredientele să fie un sex simbol.

Doar că realitatea i-a oferit și reversul medaliei. Același Foc, ce a ajutat-o să fie propulsată în vârf a fost și cauza decăderii ei.

Analizând și profilul de Cheile genelor, cheia 16 este cheia entuziasmului, a tinereții, a versatilității și spontaneității. E binecunoscut faptul că privirea ei, atitudinea, exprimau inocență și  entuziasm, atunci când era într-o stare relativ echilibrată psihic. Iar versatilitatea ei o ajuta să facă roluri memorabile chiar și atunci când viața personală îi era dată peste cap. Atunci atingea starea de măiestrie, geniul magic, cum mai este denumită cheia 16.

A fost un profil 6/2. În mod normal acest profil ar fi trebuit să o susțină să se extragă din drama vieții și de a avea o perspectivă mai detașată asupra evenimentelor din viața ei. Dar ea a fost foarte vulnerabilă, aș zice eu pentru că avea cheia 3 în Venus, 3 fiind arhetipul copilului inocent, iar Venus fiind planeta iubirii. A avut un suflet curat, inocent, de care au abuzat ceilalți. Sinele său slab nu a găsit calea de a se împuternici, deși ar fi avut posibilitatea să își valorifice capacitatea de seducție. Aceasta a fost însă o armă cu două tăișuri, pe care bărbații din viața ei au exploatat-o fără scrupule.

Sursa foto

Pe partea de astrologie vestică, cu Ascendent în Leu, și-a trăit viața din plin. A iubit, s-a jucat, a suferit, precum un actor pe scenă. Avea o nevoie obsesivă de a fi iubită, validată pentru ceea ce era cu adevărat. Avea putere magnetică, dar atunci când nu mai primea atenție, se retrăgea.

Avea și Neptun în Leu, Neptun fiind octava superioară a lui Venus. Neptun este iubirea idealizată, până la nivel de artă. Căuta cu ardoare să fie iubită și apreciată de toți bărbații.

Cu Nodul Nord în Rac,  misiunea sau direcţia sufletului a fost trăirea emoțiilor în familie, să poată împărtăși emoțiile în familie. În prima parte a vieții nu a avut  un mediu stabil în familie. Ulterior, a căutat acest lucru în cele 3 căsătorii, dar nici aici nu a avut parte de echilibru emoțional. Nu a avut plasamente în casa 5, casa copiilor, printre altele, de aceea a fost complicat pentru ea să nască un copil.

Finalul a venit brusc, mult prea devreme pentru un diamant atât de prețios. A plătit un preț prea mare pentru celebritatea ei, pentru frumusețea ei și pentru faptul că a avut acces în cercuri foarte înalte ale societății. Anul 1962 și luna morții (Capră) au întărit Focul Yin, care, din păcate, a ars diamantul…

Cu drag,

Claudia

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.