Anul Tigrului de Apă 2022

Din perspectiva metafizicii chineze, anul 2022, anul Tigrului de Apă, care începe pe 4 februarie, ne arată o poziționare mai echilibrată a elementelor. Chiar dacă anii 2020 și 2021 au fost ani cu  armonie între elementele principale ale pilonului anului, respectiv Metal-Apă și Pământ-Metal, au fost ani predominant cu energie de Apă și Metal, care au adus frici, răceală între oameni, pesimism, tristețe. Anul 2019 a fost un an cu energii conflictuale, respectiv un Pământ moale cu Apă, care a cauzat confuzii, infecții (Apă contaminată, murdară).

Foto-4party.ua

În anul 2022 se întrevede o speranță pentru vremuri mai bune, cu optimism și entuziasm. Pilonul anului e format din două energii principale, aflate în armonie, respectiv Apa, care ajută Lemnul din Tigru să crească. Cele două elemente se armonizează, ceea ce crează premisele unei armonizari la nivel mondial.

Cele două elemente principale sunt așadar Apa și Lemnul.

Apa este un element care aduce energie, mișcare, impulsivitate, dar în același timp poate aduce și inteligență, inovație.

Apa reprezintă ințelepciunea de a înfrunta pericolele venite din experiențele  vieții.

Inteligența sa face ca elementul Apă să fie un fin observator, înțelept, care înțelege complexitatea vieții, paradoxurile și misterele sale. Apa trebuie să conceapă soluții, astfel se află întotdeauna în căutare de cunoștinte și informații.

Paradoxul Lemnului este că poate crea și distruge în același timp. Este considerat nașterea energiei active, care se traduce în funcția de mișcare și expansiune și care generează căldură, activitate, schimbare și conexiune la urmatoarea parte a ciclului, Focul.

Lemnul  ne oferă sentimentul de deschidere, reînnoire, redeșteptare și renaștere. El ne asigură conectarea la viitor și ne permite să ne planificăm toate domeniile vieții noastre.

Lemnul ne oferă viziunea și previziunea pentru a merge mai departe. Lemnul ne permite să ne exprimăm adevărata noastră natură și să ne manifestăm în lume.

Lemnul este asociat cu vântul, care poate izbucni brusc și depăși obstacole. Vântul poate fi violent, impredictibil, distructiv. În același timp, vântul poartă pe aripile sale semințele vieții și generează o nouă viață. El pătrunde, copleșește sau învăluie  ușor cu briza sa.

Lemnul asigură propulsia schimbării și a mișcării. Este matca noilor idei, gânduri, sursa transformării și speranței.

Tigrul este o ramură de creștere, care conține și elementul Foc Yang, în faza lui de formare. Focul Yang este asociat cu Soarele. Este ca și cum am vedea Soarele la orizont. Soarele aduce optimism, entuziasm. După câțiva ani în care elementul Foc nu și-a mai exercitat puterea, în 2022 vedem luminița de la capătul tunelului. Vedem Soarele la răsărit și ne recăpătăm speranța, optimismul.

Mai mult, Tigrul este denumit și Cal de călătorie, ceea ce ne determină să credem că în anul 2022 vom călători mai mult, va exista mai multă circulație.

Fiind un an cu energie de Lemn foarte puternică, se va intensifica și interesul pentru cunoaștere, educație. Există un raport de creație între cele două cele mai puternice elemente din an, Apa si Lemnul, astfel, creativitatea se va manifesta și poate fi generatoare de noi surse de venit.

Tigrul este  și o stea academică. Cercetarea, inovația, pionieratul, acestea sunt puse în valoare.

Trăsaturile pozitive ale Lemnului sunt bunătatea, generozitatea, eleganța. 

Dar Lemnul fiind puternic în 2022, va avea tendința să manifeste și trăsăturile negative, astfel că se pot amplifica furia, agresivitatea, frustrarea. Se pot remarca revolte ale oamenilor, datorita furiei acumulate. Furia manifestată poate conduce la probleme ale ficatului, vezicii biliare.

Domenii economice care se vor dezvolta: agricultura, fashion, editarea de cărți, industria lemnului, comerțul, turismul.

Pământul va fi un element slab în hartă. Aceasta înseamnă că în 2022 construcțiile și imobiliarele pot înregistra o scădere, sau pot apărea cutremure/alunecări de teren. Pământul fiind slab, pot apărea probleme cu sistemul digestiv și celulele.

Metalul, fiind și el un element slab în 2022, activitățile financiar bancare, industria de construcții mașini vor înregistra o scădere.

Cei care au Apă Yang în hartă vor găsi noi oportunități, în funcție de raportarea la elementul personal (tulpina zilei) și poziționarea în hartă a acestui element. Dacă e în an, cu atât mai bine.

Dacă ai Apă Yang în hartă, ești mai conectat la energia anului și la oportunitatile care vin de acolo.

Tigru este animalul anului, este Marele Duce în 2022. Dacă ai Tigru în hartă, ești cu Marele Duce alături.  În funcție de locul unde e situat Tigrul în harta ta, te influențează într-o  anumită măsură.

Pentru a manifesta energia Tigrului în 2022, ai nevoie de curaj și atitudine de lider. Să fii un deschizător de drumuri, care aduce dezvoltare și cunoaștere.

Dacă ai măcar un Tigru în hartă, vin oportunități spre tine.

Maimuța e opusul Tigrului ca poziționare. Dacă ai Maimuță în hartă pot avea loc schimbări în 2022, în funcție de pilonul din hartă unde se află.

În 2022 să nu călătorești spre Nord Est, pentru că se spune că îl ofensezi pe Marele Duce.  Dar poți sta însă cu spatele la Nord Est, pentru a avea sprijinul acestuia.

Conform calendarului chinezesc, anul 2022 începe pe 4 februarie 2022.

În harta ce se formează în această dată, există doi piloni identici, în an și lună, ceea ce înseamnă o formațiune numită Fu Yin, care poate aduce probleme mentale și emoționale. Emoțiile sunt puse la mare încercare în 2022, Apa fiind în continuare  puternică. Dar vom scăpa de elementul Metal, care alături de Apă, au cauzat atâtea probleme de sănătate în ultimii 2 ani, generând și depresii.

În privința stelelor anuale din Feng Shui, în 2022 acestea vor fi mult mai puternice, întrucat vor fi toate situate în palatul natal. Astfel, este recomandat a se evita să stați mult timp în Sud Vest, întrucât aici se află steaua bolilor. Evitați să dormiți aici. De asemenea, recomandat e să evitați centrul casei. Nu faceți activități importante stând în acest sector.

Dacă aveți o atitudine mai impulsivă, evitați să stați în Est, întrucât aici se afla steaua certurilor.

Nu faceți gălăgie, nu construiți în sectorul de Nord Est. Dar puteți avea un birou liniștit aici și să stați cu spatele la această direcție. Pentru birouri, e foarte bun și sectorul de Sud.

Concluzionând, anul 2022 va fi unul mai bun decât 2021, care ne  poate aduce speranță, dezvoltare, generozitate, flexibilitate. Depinde de fiecare din noi ce trăsături ale Lemnului alege să le manifeste. Pe cele pozitive, sau pe cele negative? 

Vă doresc să aveți un an 2022 plin de bucurii, cu alegeri înțelepte! 🤗

Cu drag, 

Claudia

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.