Analiza hărților personale

Am o întrebare pentru tine? Ai prefera să cumperi un produs mediocru, doar pentru că e ieftin, sau ai prefera să muncești mai mult, să strângi bani și să cumperi un produs de calitate și mai scump? Sau chiar să faci un credit, ulterior făcând un efort în plus, pentru a plăti acel credit? Care ar fi satisfacția în cele două cazuri? Este o alegere pe care de multe ori în viață o avem de făcut.

Teoria clasică a Bazi-ului este foarte veche. Ea a fost mulți ani interpretată într-un anumit context,  al vremurilor mai vechi, când oamenii, în marea lor majoritate aveau alte aspirații față de generația actuală. În generațiile trecute foarte puțini oameni aveau aspirații în domeniul profesional. Mai mult-puțini oameni visau la a avea relații armonioase, împlinite, sau la dezvoltare personală. 


Cei mai mulți erau mulțumiți să își găsească o persoană cu care să se căsătorească și să aibă copii. În general, interesele erau mult în zona familiei. 
În vremurile în care trăim acum majoritatea oamenilor din lumea civilizată și democratică are aspirații mai înalte, pentru că nivelul de conștiință a crescut mult. Oamenii își doresc mai multă împlinire, pe mai multe planuri: profesional, relațional, spiritual etc. 
Astfel și interpretarea hărților destinului trebuie adaptată la aceste cerințe. 
Când am început să studiez Bazi am învățat despre principiile clasice ale acestei arte fascinante. Ulterior, mi-am îmbogățit cunoașterea cu noi abordări, adaptate la perioada în care trăim. 

1. Atunci cand analizăm o hartă primul impuls poate fi să vedem care e Maestrul zilei, pentru că acesta ar fi eu-ul nostru. Și totuși analiza nu e chiar așa superficială. Elementul Maestrului zilei ne reprezintă pe noi într-o stare pură, complet neafectată de influențe exterioare. Noi în realitate suntem foarte puțin din acest element. Pentru că harta noastră are o mulțime de elemente în ea cu care Maestrul zilei interacționează. Și fiecare element în plus din hartă, în funcție de puterea lui, influențează Maestrul zilei. A interpreta Maestrul zilei separat e ca și cum am fi niște nou născuți și am trăi singuri pe o insulă pustie, fără nici o influență din jur. 
Maestrul zilei stă pe o ramură terestră și pot exista 6 astfel de ramuri, astfel că pot exista 6 tipuri diferite de Maestrul zilei, de același element și polaritate, în funcție de ramura pe care se sprijină. Aceasta înseamnă din start 6 Maeștri diferiți, pentru că ramura pe care stau fiecare are o influență diferită. 
2. O altă influență chiar mai puternică este cea a structurii hărții. Cu cât structura hărții e mai puternică, cu atât manifestăm mai mult din acel element al structurii. 
Practic, noi suntem foarte puțin din Maestrul zilei și mult mai mult din structura hărții. Adică, manifestăm mai mult din elementul structurii, unul din cei 10 zei. Noi suntem structura hărții! Comportamenul tău este determinat de elementul cel mai puternic din hartă. Și ne manifestam conform structurii hărții. 
Astfel, deși pare tentant să spui despre cineva că este Foc Yang Maestrul zilei și e precum Soarele, acest om are doar nativ calitățile asociate Focului yang, deoarece mediul extern îl va influența în așa măsură, încât va manifesta trăsăturile asociate elementului structurii. Precum un copil care în primii ani se va manifesta așa cum simte el însuși, dar ulterior educația din familie, dar și mediul în care va evolua în viață, îl vor determina să acționeze diferit. Acest mediu poate să îi fie favorabil, să îi placă, sau nu. Așa cum se întamplă și cu structura hărții: poate fi un element al structurii foarte puternic și negativ în hartă. Atunci viața ne oferă mai multe provocări pe care trebuie să le depășim, avem o viață complicată. 
Mai mult, avem și influența pilonilor de noroc, cu alte elemente care ne pot influența temporar. 
Doar un Maestru al zilei puternic și având același element cu al structurii sale, se va manifesta așa cum este el nativ și va reuși mai ușor, căile vieții se vor deschide mai ușor în viața lui. 

Având ceva experiență în interpretarea hărților am constatat că oamenii care reușesc mult mai ușor în viață sunt oameni cu hărți puternice.  Căile se deschid mai ușor pentru  ei. Nu înseamna cu nu au și ei parte de provocări, dificultăți în viață. Înseamnă că se ridică, se refac mai ușor.
3. În același context, în interpretarea tradițională a hărții, unii maeștri urmăresc să identifice elementul folositor din hartă (Useful God), pentru că acesta aduce echilibru în hartă. Pe de altă parte, există perioade din viața noastră cand suntem tentați să renunțăm la starea de confort și să facem un efort mai mare pentru realizarea unui scop. De obicei, facem acest lucru pentru a realiza anumite obiective în plan profesional. Astfel, ne folosim anumite abilități, talente pentru a reuși în carieră. Aceasta poate însemna efort prelungit, neglijarea vieții personale, poate și a sănătății, totul pentru un anumit scop. În harta noastră, acest lucru se traduce prin a urmări elementul dominant, cel mai puternic, pentru a excela în plan profesional. Ceea ce înseamnă ieșirea din starea de confort și a NU utiliza elementul de echilibru. 

Întrebarea de la începutul articolului se referă la alegerile pe care le facem în viață.
Este alegerea noastră dacă vrem să urmăm elementul cel mai puternic, pentru a performa în carieră și a deveni cea mai bună versiune a noastră în plan profesional, afectând temporar  alte aspecte ale vieții, sau vrem să rămânem în zona de confort și să urmărim elementul care aduce echilibru în hartă. Cei ce își doresc performanță în viață, sau își doresc să aducă plus valoare în viețile altora nu pot realiza aceasta stând în zona de confort. Pentru aceasta ei trebuie să urmeze elementul cel mai puternic din hartă. Pentru un Maestru al zilei slab a urma elementul cel mai puternic pe termen lung poate efecta sănătatea. De aceea, e necesar, din când în când o echilibrare a situației, urmând alternativ și elementul de echilibru din hartă.

Se întâmplâ însă uneori ca acest element puternic în hartă să fie și un element favorabil Maestrului zilei, sau chiar Zeul util. Sunt situații ideale, când această persoană își urmează cariera și se simte confortabil făcând aceasta. 

Pentru descifrarea hărții natale, aștept mesajele voastre. 🤗

Cu drag,

Claudia

2 comments / Add your comment below

  1. Buna Claudia….foarte interesant si acest articol al tau despre interpretarea si descifrarea hartilor personale cu ajutorul astrologiei chineze. De asemenea tin sa precizez ca m-a surprins inca de la inceput intrebarea ta, pe cat de simpla, pe atat de complexa, fapt pentru care eu as incerca sa detaliez cam asa: harta unui individ este egala cu drama sa, in care se dezbate procesul dintre libertate si predestinare.Concluzia, ar fi… ca viata, cu ambitiile ei inutile, este efemera si inselatoare ca un vis… si ca Omul nu este predestinat, ci, din contra, are libertatea optiunii si actiunii, este ghidat de ratiune, el isi poate domina instinctele si isi poate gasi drumul spre adevar, spre o viata echilibrata, in concordanta cu Legile Universului. Divinitatea nu ne-a creat ca sa ne chinuie si totusi ne pune la incercari multiple, si in functie de alegerile noastre ne ofera scenariul pe care il meritam…..asa ca, eu as alege sa iau un lucru de calitate chiar daca ma costa mai mult!..de ce???pentru ca asta imi ofera o satisfactie mai mare, o implinire adecvata telului meu, o motivatie in plus, etc…si lista poate continua in acest sens, in cazul meu.

    1. Buna Daniela,
      Multumesc pt comentarii. Da, asa in viata avem de facut zilnic alegeri care ne pot situa deasupra destinului. Totul depinde de noi. Este vorba de componenta umana din Trinitatea cosmica. 🤗

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.