Yanni-World Without Borders

 

„Cred cu adevărat că muzica reprezintă sufletul umanitatii. Dacă sufletele noastre se unesc prin muzică, atunci putem realiza orice împreună. Putem avea armonie și pace.”-Yanni.

A spune ca Yanni este un artist talentat este superficial. E mult mai mult decât atât.

Fiecare artist crează în moduri diferite. Unii sunt talentați de la natură. Alții studiază mult și aplică ceea ce au studiat. Alții urmează reguli stabilite de alții-pasul 1, pasul 2.

Yanni crează în mod diferit. Își urmează ghidarea sufletului. „Muzica mea este sufletul meu”.

În metafizica chineză, Yanni este Lemn Yang-simbolizat printr-un copac puternic, ce are susținere în creșterea sa și care se dezvoltă permanent.

Părinții l-au susținut și încurajat să urmeze o carieră muzicală.

Yanni a plecat din Grecia, țara natală, în America, pentru a urma facultatea de psihologie.

Dorea să înțeleagă psihicul uman, emoțiile („I have always been fascinated by human psyche. Philosophy has been a big influence în my music”), citind și studiind încă din adolescență filozofii greci, dar și pe Freud, Jung. După ce a absolvit, și-a luat un răgaz de un an, în care să se dedice muzicii și sa vadă ce poate rezulta de aici. La finalul acelui an, a decis că va urma o carieră muzicală.

În mod normal, un artist are nevoie să aibă în harta sa elementul pe care sinele său îl produce. Yanni fiind Lemn Yang, produce elementul Foc. Dar surprinzător, Focul în harta lui este foarte slab și atunci, m-am tot întrebat: Cum reușeste să creeze?

Se întâmpla așa pentru că Yanni pur și simplu își urmează sufletul atunci când cântă. Arman Asassian-director de concerte in 1994, spunea despre Yanni că acesta este foarte onest cu sentimentele sale, și  muzica sa vine cu adevărat din inima sa.

„Am încredere în instinctele mele. Am vrut întotdeauna să ma descopăr pe mine. Am încredere că viața mă ghidează. Tot ceea ce ai nevoie este pasiunea și încrederea, astfel vei crea talentul. ”-Yanni.

Yanni a făcut alegeri înțelepte în viața sa. Atât activitatea de psiholog, cât și cea  de muzician, se încadrează în activități specifice elementului cel mai puternic din harta sa, respectiv elementul Apa. „My job is to entertain people”.

A cânta la un instrument, reprezintă tot elementul Apă. Și dacă ar fi ales cariera de psiholog, ar fi fost o alegere bună pentru el, pentru că ar fi urmat același element puternic al hărții sale. Ceea ce este fascinant la el este faptul că ambele opțiuni au fost luate cu sufletul, nu din rațiuni pragmatice.

Tot ceea ce a făcut Yanni în viața sa a fost să își urmeze calea sufletului său. Nu a făcut compromisuri. Și-a împlinit și cele mai mărețe visuri.

Yanni-Live at the Acropolis-1993, este al doilea, cel mai bine vândut DVD, în concert din toate timpurile (după Thriller-Michael Jackson). În acele vremuri, nu exista Youtube, și nu exista internet. Oamenii căutau casete video, DVD-uri. A fost transmis în 65 de tari.

A oferit concerte în multe locații încărcate de istorie: Taj Mahal, Orașul Interzis, Piramidele din Egipt, Albert Hall Londra, UNESCO EL Morro Castle-Puerto Rico, Kremlin, Amman Citadel, dar si lângă Burj Khalifa, Dubai. Sunt visurile sale devenite realitate.

Cum a fost posibil? Ei, bine, Yanni este Chief de 7 stele în configurația hărții sale Qimen. Un Chief de 7 stele își împlinește toate visurile, dacă are determinare, perseverență, focusare si multă pasiune. Un Chief blând, umil (în sens de respect, nu de inferior!), măreț prin modestie, bun simț, compasiv. Inspirațional, prin mesajul transmis de muzica sa.  Un adevărat Chief și un lider pentru echipa sa.

Elementul sinelui-Lemnul-este  puternic în harta sa. Lemnul, daca are o Resursă pe măsură, se dezvoltă frumos, iar Yanni, fiind născut în anotimp de iarnă, are o Apă puternică. Lemnul  își atinge potențialul atunci când are deschidere către a face lucruri, către oameni, către nou, către dezvoltare și creștere permanente.

Iar Yanni este un artist foarte iubit de către public tocmai pentru deschiderea sa, printr-o comunicare foarte bună cu publicul său. Mărturisesc că nu am mai întâlnit un artist care să ofere sesiuni de îmbrățisări publicului său, cum se poate vedea aici. Atâta dragoste de viață și de oameni, atâta bucurie în suflet, (spiritul mediteranean își pune amprenta) la un artist cu notorietatea lui, e ceva neobișnuit. Iar în ultimii ani, Yanni are numeroase concerte în America, doar el singur  pe scenă, cu pianul său, în care comunică foarte mult, spectatorii pun întrebări, uneori chiar urcă pe scenă, el răspunde, e o interacțiune frumoasă cu publicul său. E modul magistral în care Lemnul său își atinge potențialul. Elementul Lemn deschide poarta către oportunități. Lemnul are deschidere să facă lucruri, dar dacă e ajutat și de înțelepciunea Apei, dacă are o atitudine și o minte deschise către nou, dar și către oameni, printr-o bună comunicare, elementul sinelui, cel al Destinului ceresc se împlinește frumos.

Lemnul crează Focul, elementul pasiunii, al optimismului, și al entuziasmului. Focul îi încălzește harta sa rece. Este un element favorabil.

Existā puțin Metal în harta sa, elementul care ține Lemnul sub control (și acesta e slab), astfel, că Yanni nu a simțit constrângere în a face ceea ce și-a dorit în viață. În plus, palatul sufletului său se află în palatul destinului, ceea ce înseamnă că toată viața face ceea ce sufletul său îi spune. Iar poarta vieții este Rest door-face totul cu mult calm, detașare, pace în suflet.

Chief de 7 stele completează superb Destinul ceresc, pentru că îi conferă libertatea de a face ceea ce își dorește în viață și capacitatea de a-și împlini visurile.

Dar cel mai prețios dar pentru un Chief de 7 stele este deschiderea sa către Umanitate. Ceea ce face el impactează mase mari de oameni, este cunoscut în toată lumea. Proiectele sale au fost grandioase, și-a dorit sa ofere concerte în locuri în care nici un alt muzician occidental nu mai ajunsese. Yanni are o viziune amplă asupra vieții și asupra umanitații (Palatul său natal și palatul sufletului se află în relație de He tu, conexiune bună, cu palatul gardianului 9 Heaven-gardianul viziunilor mărețe, palat pe care îl și produce-sufletul său produce visurile sale). Compasiunea, empatia, bunătatea, blândețea, simplitatea, valorizarea si respectul pentru muzicienii din echipa sa de pe scenă, dar și pentru fani, sunt calități specifice lui Chief (gardianul său, felul cum se motivează în interiorul său) și care se regăsesc în caracterul și comportamentul lui Yanni.

O caracteristică pentru Yanni este faptul că își compune singur muzica, nu interpretează melodii din repertoriul altor muzicieni. Mai mult, muzica sa e terapeutică, pentru că e creată din vibrația Iubirii.

Ce îmi sugerează aceste analize? Chiar dacă unii dintre noi par a fi mai avantajați de la mama natura, căile vieții deschizându-se mai ușor, fără perseverență, voință și multă muncă, nu se poate obține succes pe termen lung. Yanni e capabil să stea și o zi întreagă în studio, pentru a căuta perfecțiunea sunetului, fără mâncare.

Yanni a devenit  cunoscut la nivel mondial la vârsta de 40 de ani, o dată cu popularizarea concertului de la Acropole, deși până la acea vârstă a compus majoritatea pieselor lui celebre, adevărate bijuterii muzicale. Dar a continuat să creadă în el și în visurile sale.

Parcursul vieții sale urmează două elemente din hartă: elementul cel mai puternic din hartă, care îi oferă cele mai multe oportunități și elementul sufletului, destul de puternic și acesta. E varianta ideală pentru a realiza succesul, mai ales când acestea se află în regim de producție.

Cu optimismul și pasiunea sa, dragostea de viață, aștept ca Yanni să ne încânte încă mulți ani cu muzica sa genială.

„Știu că lumea noastră trece printr-un moment foarte dificil chiar acum, dar nu îmi voi pierde niciodată credința în umanitate și capacitatea noastră incredibilă de a depăși aproape orice”-Yanni.

Cu drag,

Claudia

 

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.