O nouă șansă

Umanitatea se află acum într-un moment de răscruce. Unii aleg să trăiască în panică. Alții pot alege o altă cale. Așa cum am spus și anterior, este un an cu două tipuri de energii, cea a Metalului și cea a Apei. Dar fiecare din aceste elemente au valențe pozitive și negative.

Metalul poate fi mândru, impulsiv, războinic, competitiv, dar poate fi și altruist, generos, determinat. Alchimia internă a elementului Metal extrage și crează valoare, îmbunătațește valoarea de sine. Recunoașterea faptului că toți oamenii au un dar, al valorii personale și a valorizarii celor din jur, ține de energia Metalului.

Apa poate simboliza frica, la un nivel mai grosier de conștiință, teama de a nu supraviețui necunoscutului, care de fapt e călătoria vieții. Teama ajută să menții vigilența pentru navigarea prin provocările vieții, dar poate însemna și înțelepciunea, conservarea energiei. Apa înseamnă și gândirea, meditația, care poate duce la revelații. Apa este voința de a supraviețui încercărilor vieții, de a depăși obstacole, provocări.

Poate că tocmai acesta este mesajul acestui an. Poate e timpul să privim mai mult în interior, să ne analizăm pe noi, să aducem la viață, din interiorul nostru, manifestarea individualității și a potențialului nostru unic, pentru perpetuarea umanității pe această planetă.

Acest virus, care afectează omenirea, a fost identificat prima dată la începutul iernii. Anul trecut a fost un an de Porc de Pământ. Imaginea acestui pilon este cea de mlaștină, apă murdară, contaminată. În luni de iarnă, energia Apei este puternică, care face ca Pământul să fie contaminat. În această situație, ceea ce ajuta la echilibrul între Pământul moale (Yin), și Apa (Yang) este Lemnul yang. Lemnul absoarbe Apa.

Lemnul înseamnă un nou început, renaștere, deschidere. Umanitatea are în fața această oportunitate, de a se deschide. Printre caracteristicile pozitive ale Lemnului sunt Iertarea, Compasiunea. Aceste virtuți manifestate ne ajută se mergem mai departe, să eliberăm energii vechi, care nu ne mai sunt de folos.

Acum suntem în plin sezon de primavară, cand energia Lemnului e puternică. Avem șansa să manifestam virtuțile Lemnului, să ne deschidem unii față de alții, fie chiar și in spatiu virtual, unii dintre noi, care nu sunt tocmai in linia întâi de protejare și ajutor pentru cei atinși de virus.

Esența Lemnului este Reînnoirea, Renașterea.

Apoi, Lemnul sănătos, ajută Focul să se dezvolte, care este simbolul Iubirii, al căldurii umane, al optimismului. Focul ajută Apa în exces să se evapore. 

Astăzi, în calendarul chinezesc, este e zi de Advancement Day  (Jia Zi), o zi a unor noi începuturi, care  recomandă la reculegere, rugaciune, alegerea unei căi noi, dezvoltarea de noi abilități. Dezvoltând aceste virtuți, Iubirea, Compasiunea, Iertarea, fiecare la nivel individual, vom avea a șansa imensă să trecem la un alt nivel de dezvoltare al umanitatii, în care vechile tipare de frică, agresivitate, competiție, să fie eliminate treptat și planeta Pământ să urmeze o altă cale, cea a cooperării, comunicării și a relațiilor armonioase, pașnice.

Vă doresc cât mai multe conștientizări, optimism și deschidere către  cei de lângâ voi!

Cu drag,

Claudia

😇🤗🥰

 

4 comments / Add your comment below

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.