Locuința este centrul vieții noastre. Este indicat ca ea să asigure cadrul necesar pentru desfășurarea diverselor activități.
Dormitorul principal este camera cheie a locuinței. Acesta are un efect considerabil asupra armoniei unei case și asupra bunăstării.
Un dormitor bine armonizat favorizează un somn bun, o odihnă profundă, sănătatea, relațiile sentimentale, căsătoria, cariera etc.
Există numeroase site-uri care promovează idei de amenajări interioare. Unele sunt de bun gust, însemnând că modul cum e amenajat mobilierul atrage o energie bună în acea cameră. Altele, deși arată grozav la prima vedere, având fie un aspect rustic, fie unul modern, se încadrează în categoria AȘA NU, întrucât conceptul de armonie este compromis.
Am găsit de curând un articol cu titlul de mai sus care mi-a atras atenția. Am vizualizat fotografiile și am fost surprinsă că, în viziunea unor designeri, un spațiu de dormit poate să arate așa. Cel mai frapant aspect se referă la grinzile de deasupra patului/capului care nu sunt deloc de bun augur. La fel și lustrele/spoturile. Chiar și fără noțiuni de Feng Shui, bunul simt estetic ar trebui să ducă la evitarea unor astfel de recomandări. Ele reprezintă săgeți otrăvite și dăunează mult, creând un chi apăsător. Ele sunt un obstacol în calea acumulării bogăției. Pentru cine stă mai mult timp în astfel de locuri pot apărea dureri de cap, ghinioane.
Să luăm câteva exemple:
În aceste spații tavanele joase, înclinate, crează dezechilibre și senzația de apăsare.
Dormitorul de mai jos e total nepotrivit. În primul rând pentru patul atârnat deasupra celui principal. Mi-e greu să cred că cel ce doarme dedesupt se poate odihni bine. Chiar și imaginile de pe perete ( două vehicule) indică ideea de dinamism, plecare, nepotrivite pentru un dormitor. Observația e valabilă și pentru al doilea dormitor.
În plus, acesta din urmă are și niște scări neadecvate ( cu goluri între trepte), care aduc noi săgeți otrăvite, într-un spațiu care ar trebui să fie unul liniștit.
Waw! O fi cool să dormi într-un astfel de spațiu, cu grinzi, tuburi de metal deasupra ta? Parcă ar fi un spațiu de depozitare.
Acest spațiu nu arată a dormitor, ci a living. Patul, în mijlocul camerei ( una destul de mare) nu are nici o susținere.
Geam și priveliște, acolo unde ar trebui să fie tăblia patului! NUUUU! Și baia mult prea aproape de dormitor, un alt NU în Feng Shui!
Pat, așezat pe colț. Preferabil NU! Iar plantele nu sunt recomandate pentru dormitor, căci ele consumă energia noastră. NU ferestre în spatele patului! În prima imagine patul nu are tăblie, însemnând lipsă de susținere!
Pe același site, apar și prezentări de mansarde. În aceeași idee sunt amenajate aici dormitoare, ceea ce e total nepotrivit, pentru că în general mansardele dispun de acoperișuri înclinate. A așeza patul de dormit sub astfel de planuri înclinate nu e indicat din punctul de vedere al teoriei Feng Shui. Unele din ele sunt amenajate ca dormitoare pentru copii. Staționatul în astfel de spații poate bloca creșterea, sub toate aspectele ( fizică, intelectuală). Cele mai multe nu au tăblie la capul patului (În imaginea de mai jos, ultima secvență, capul patului e lângă scări, asta accentuând ideea lipsei de susținere).
În imaginile de mai jos, prima secventă, oricât ar părea de romantic acest pat, el nu oferă stabilitate, nici prin forma picioarelor, nici prin lipsa de susținere la capul său. La a doua secvență, chiar mă intreb cine ar putea dormi confortabil în astfel de paturi? Chiar și neavând cunoștințe de Feng Shui.
Esistă și spații amenajate ca birouri la mansardă. Neindicat! Din aceleași motive: se poate bloca creșterea ( în plan financiar!)
În Feng Shui totul se interpretează la nivel simbolic. Deși aceste idei pot părea derizorii pentru unii, energia lucrează, în funcție de cum este amenajat un spațiu. Dacă ne dorim armonie, sănătate și bunăstare în casele și în viața noastră, e bine să ținem cont de teoria Feng Shui.
Așadar, oricât ar părea de atractive aceste dormitoare, evitați-le! Pe termen lung aceste spații generează o energie foarte nefavorabilă. Folosiți aceste spații de la mansarde, cu planuri înclinate și bârne doar pentru depozitare.
În special, nu lăsați copiii să stea aici!
Aveți întotdeauna așteptări pozitive! 🙂
Cu drag,
Claudia Iacob
Imagini arhitecturandesign
Iata ca am ajuns asta pagina despre Dormitoare de vis – Descoperā potentialul tāu!, cautand despre maramu.
Acum tre sa recunosc ca faci treaba super. iti recomand sa cunosti si pagina web http://cazare-maramures.net o pagina despre tara maramuresului.
Multutmesc frumos
Multumesc si eu.