Idei de amenajare (II) – Amenajarea dormitorului

dragon decupat

Dormitoarele ne influențează sănătatea și prosperitatea. Ele trebuiesc corect amenajate, dacă suntem interesați de aceste aspecte.

Desi  dormitorul din imagine ne încântă cu privirea și are și o priveliște superbă, are multe comentarii de genul AȘA NU! Din punct de vedere Feng Shui, acolo unde totul se interpretează la nivel simbolic. Astfel:

dor

1. Instrumentul de climatizare de deasupra patului creează stres. Oricât de necesar ar fi într-o zonă calduroasă, nu e de bun augur. Nu deasupra patului, ci mai departe!

2. Grinzile de deasupra patului constituie săgeți otrăvite. Atunci când sunt la vedere ele dăunează chiu-ului. Deși conferă un aer rustic, nu sunt bine venite. Grinzile conferă un chi apăsător, creând o atmosferă de neîncredere. Când cineva locuiește pe termen mai lung într-o astfel de încăpere poate simți dureri de cap, insomnii, dar și probleme sau ghinioane. Dacă există, ele trebuie acoperite.

3. Oglinzile în dormitor sunt un alt tabu. Ele nu trebuie să reflecte patul. Și rama ascuțită a oglinzii nu e potrivită pentru zona de dormit (capul celui ce doarme este foarte aproape de aceste muchii ascuțite).

4. Prea mult roșu în dormitor crează un efect yang puternic, care nu e prea potrivit pentru un loc de dormit. Mai potrivite sunt verde pastel, albastru, roz, bej. Pentru un Feng Shui personalizat, se pot analiza și cele 4 Coloane ale destinului, pentru a afla elementul personal și cel care ne generează energia. În acest fel se pot stabili culorile benefice și după acest criteriu.

5. În dreapta camerei se află o ieșire, probabil către o toaletă. Dacă există o ușă la aceasta toaletă, e ok. Dacă nu, atunci nu e bine, căci chi-ul ce pătrunde în dormitor de aici nu e benefic.

6. Spoturile care luminează deasupra capului nu sunt indicate din punct de vedere Feng Shui. Chiar dacă dormiți cu capul către una din direcțiile dvs benefice, toate aceste săgeți, în special deasupra capului  crează un chi pertubat. Evitați-le!

Așadar, oricât ați de încântat la prima vedere de un astfel de aranjament, analizați cu mai multă atenție spațiu, sau cereți sfatul unui specialist în Feng Shui.

Aveți întotdeauna așteptări pozitive!   🙂 

Cu drag,

Claudia Iacob

Sursa foto chictip.com

2 comments / Add your comment below

  1. Tocmai m-am mutat la casa si azi cautam ce tablouri se pot pune in dormitor, din punct de vedere feng shui. Asa v-am descoperit! In acest articol nu vorbiti de tablouri sau alte obiecte de decor, dar m-ati pus pe ganduri cu plafoniera! Camera nu este foarte mare si are tavanul mai jos. Patul este aranjat in asa fel incat plafoniera va fi fix deasupra patului. Lamuriti-ma, deasupra patului nu se poate pune nici un obiect de iluminat? O plafoniera rotunda ar face rau? Multumesc anticipat pentru raspuns.

  2. Buna Octaviana,
    E bine ca deasupra patului unde dormim sa nu existe nimic. Nici grinzi, nici lustre. Pt plafoniera, daca e dimensiune mica si la o inaltime mai mare, peste 2-3 m, nu e chiar atat de grav. Dar in general, obiectele deasupra capului, in locul unde dormim seara de seara, nu sunt chiar cea mai buna alegere. Mai bine miscam putin patul, 20-30 cm.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.