Cum începem curățenia energetică în casă

dragon decupatCei mai mulți dintre noi considerăm că momente sau perioade bune pentru a face curățenie generală în casă sunt cele de dinainte de sărbători mari, precum Crăciunul sau Paștele. Atunci cei mai mulți scutură sau curăță covoare, sterg geamuri, fac ordine în case.
Însă teoria Feng Shui spune că e foarte bine ca o casă să se mențină tot timpul curată și aerisită.
Pentru ca energia să circule e nevoie de spațiu liber.
Asta nu înseamnă culoare lungi sau spații goale, căci în acest fel energia se acumulează la capătul culoarului sau în centru. Energia circulă unduitor. Pentru a se distribui uniform trebuie să i se facă loc.
Întrucât nu există casă cu Feng Shui perfect pe termen lung ( pentru că energiile sunt în permanentă mișcare ), cel mai important aspect pentru o ambianță bună este curățenia și aerisirea casei.
Apoi, sunt locuri în orice casă cărora trebuie să le acordăm o importanță foarte mare, căci acestea ne influențează cel mai mult viața, în toate aspectele ei ( bunăstare, relații, sănătate, copii).

Front Door Inside1
1. Ușa de la intrare, este cel mai important loc, căci pe aici intră energia în casă ( simbolic, vorbind). Este gura casei. Prin urmare e bine ca acest loc să fie bine luminat. Ideal e ca în fața ușii, atât la interior, cât și la exterior să existe spațiu larg  de trecere.
Nu e bine ca ușa de la intrare să dea către o baie, un dormitor, sau să aibă un zid în față, nici la interior, nici la exterior. De asemenea, nu e bine de poziționat o oglindă, în interior, care să reflecte ușa de la intrare. La exterior, e bine ca drumul ce duce spre ușă să fie unduitor și nu drept.
Așadar, pastrați un spațiu amplu aici, luminat, aerisit.

 

bedroom
2. Dormitorul este un alt loc foarte important în orice casă.
Pentru că aici petrecem multe ore pentru odihnă, este indicat să fie un loc liniștit, preferabil fără TV sau calculatoare. Poziționarea patului față de ușă este foarte importantă, precum și funcție de anumite date caracteristice fiecarei persoane, ce țin de data nașterii. E indicat să așezăm patul în așa fel încât să captăm cea mai bună energie. Dar, la fel ca și la ușă, contează foarte mult ordinea și buna aerisire din acest spațiu, căci ordinea din dormitor reflectă ordinea din gândurile noastre și din viața noastră.

3. Un alt loc foarte important este bucătăria. În Feng Shui, starea
bucătăriei reflectă starea sănătății noastre. Păstrați această zonă curată. Inclusiv în dulapuri, sertare, pe frigider, aragaz.

Aceste zone ale casei reflectă cele mai importante aspecte ale vieții: Intrarea – Bunăstarea, Dormitorul – Relațiile, Bucătăria – Sănătatea.
Dacă vă interesează calitatea vieții dvs, faceți ordine și lăsați energia să circule liber în casele dvs.

Aveți întotdeauna așteptări pozitive!   😉 

Cu drag,
Claudia Iacob

7 comments / Add your comment below

 1. Draga Claudia,
  In acest articol ai reusit sa ne prezinti un adevar.Oameni fac curatenie in casele lor doar de 2 sau cel mult de 3 ori pe an.Insa fiecare zi este importanta si plina de energie,astfel spus ar trebui sa ne concentram sa facem zilnic curatenie in casele noastre.Asa cum ne explici energiile se simba permanent,aceste locuri precum:bucataria,dormitorul,baia sunt locuri ce ar trebui sa fie aerisite,curatate de praf,pentru ca energia sa circule pentru a avea un bun augur.
  Felicitari si sper sa continui sa scrii articole tot asa de fascinante.

 2. Multumesc pentru informatii! Usa de la intrare, aleasa de fostul proprietar, e din sticla casetata. Inafara e stil oglinda ,reflecta lumina de zi si nu se vede in casa, dar seara cand se aprinde lumina pe hol se vede tot in interior. Citeam undeva ca o astfel de usa nu e bine venita si trebuie sa pun o perdea ceva. Eu ma gandeam sa lipesc o folie autocolanta cu model sau colorata. Ar fi bine? Multumesc!

  1. Buna Octaviana,
   Cred ca intrebarea ta are mai putin de-a face cu Feng Shui-ul si mai mult cu o optiune personla. Depinde cum te simti tu, daca e ok sa se vada de afara. Cum e pozitionata usa fata de strada, daca este vizibila. In principiu, e bine sa fie izolata, sa nu se vada de afara in casa. Si orice usa normala nu lasa posibilitatea de a se vedea in interiorul casei.

 3. Multumesc pentru promtitudine! Chiar nu e vorba de un sfat de decorare, ma gandeam pur si simplu daca aspectul de oglinda al usii nu respinge energia chi care ar trebui sa intre in casa! Bref, folia ar trebui sa o lipesc pe exterior pentru a acoperi luciul?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.