Activați cele 5 elemente în casa dvs – Lemnul (II)

dragon decupat

În teoria Feng Shui elementul Lemn este asociat cu creșterea, expansiunea, dezvoltarea, noile începuturi, primăvara. Este o energie de creștere, care asigură succesul, progresul și dezvoltarea. Este un element viu, care simbolizeză trezirea la realitate, creativitatea, entuziasmul. Este singurul element care are puterea de a se extinde. Activat corect asigură norocul de urmași, fiind benefic în special primului(ei) fiu/fiice.

Este asociat cu anotimpul primăvara și culoarea verde. Primăvara temperatura crește, plantele se dezvoltă. Este vremea renașterii. Organele asociate Lemnului sunt ficatul și vezica biliară, care primesc energia de primavară, benefice pentru detoxifiere. De aceea e indicat să se consume alimente ușoare în această perioadă. Nu degeaba postul Paștelui e în această perioadă.

image

Îi corespunde culoarea verde, de aceea vorbim despre elemente vii și verzi, adică plante, copăcei

( NU mobilă!). În lispa plantelor se pot pune și tablouri vibrante cu plante, natura verde etc.

Orice element are o polaritate yin și luna yang. Lemnul yang este asociat cu copacii, iar Lemnul yin, cu florile, plantele mici, delicate. De asemenea, Lemnul yang se referă la plante vii, vibrante, pe cand Lemnul yin este asociat cu plantele veștejite, frunzele de toamnă, care au căzut din copaci.

În Feng Shui Lemnul se activează cel mai bine prin amplasarea de plante, flori în Est și Sud-Est, dar și acolo unde este o Stea zburătoare favorabilă Lemnului. Plante benefice sunt bambușii, filodendronul, crizantemele, bujorii.

Se activează și cu obiecte verzi, sau obiecte de formă înaltă și îngustă ( dar Nu formă ascuțită!).

NU puneți plante cu țepi sau spini în locuințe, căci ele sunt considerate săgeți otrăvite în Feng Shui. De asemenea, NU puneți plante în dormitor, căci ele consumă energia. Plantele trebuie să fie sănătoase, pline de viață. NU lăsați plante veștede în casă.

Lemnul plasat în partea de Est a casei activează/potențează norocul de Sănătate/Familie. De asemena, Lemnul plasat în Sud-Est activează/potențează norocul de Bani.

Lemnul activează Focul, așa că poate fi plasat și în Sud, pentru activarea Faimei, alături de un element ce reprezinta Focul.

În același timp Lemnul este activat de către Apă. Așa că putem plasa detalii de apă ( NU și în dormitor) în Est și Sud-Est, pentru activarea energiei, pentru creștere, dezvoltare. 

flower

La rândul său Lemnul este distrus de Metal, deci nu plasați obiecte metalice în Est și Sud-Est, dacă sunteți interesat de creștere sau de sănătate.

Nu exagerați totuși cu multe plante, mai ales în interior. Prea mult lemn înseamnă nerăbdare.

Prea puțin, dă sentimentul de neputință.

În exteriorul casei plantați copaci, în Est și Sud-Est. Nu plantați însă copaci exact în fața ușii de la intrare. Nu blocați niciodată intrarea, chiar dacă aici e Estul, sau Sud-Estul. E ca un obstacol în fața casei.

În teoriile mai avansate de Feng Shui, precum cea a Stelelor zburătoare, Lemnul  din sectorul de Est este asociat cu cifra 3, iar cel din Sud-Est cu cifra  4. Aceste stele se deplasează permanent, în diverse sectoare, după anumite reguli. 3 este o stea nu tocmai benefică, asociată cu certuri, conflicte. Anul acesta Steaua 3 se află în Centru, așa că e bine ca în această zonă să nu plasăm plante, pentru a nu aduce potențial de certuri. 

Steaua 4, tot o Stea de Lemn se află anul acesta, până în februarie 2016, în sectorul de Nord Vest. Este o Stea asociată cu succesul literar, academic, dar poate aduce și aventuri extraconjugale. În funcție de interesele fiecarei case, ea poate activată sau nu.

Așadar, activați energia Lemnului în casele dvs, prin plasarea de plante, flori, sau copaci, în exterior, dar numai acolo unde este benefică.

Aveți întotdeauna asteptări pozitive!   😀 

Cu drag,

Claudia Iacob

 

 

2 comments / Add your comment below

  1. Uitandu-ma pe netul romanesc iata ca am nimerit pe saitul dumeavoastra.
    Nu ma pot abtine sa nu zic ca sunt placut surprins de calitatea informatiilor de
    pe aceasta pagina si va doresc cat mai mult succes!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.