E scris în stele

dragon decupat

Oamenii se întreabă adesea de ce unii reușesc în viată, cu mare ușurință, iar alții muncesc din greu și duc o viață modestă, fără realizări. Unii se simt frustrați pentru că nu reușesc să-și împlinească visele, alții par că primesc totul în viată foarte ușor, fără prea mari eforturi.

Unii au relații fericite în căsnicie, alții trăiesc un calvar.

Ceea ce determină un anumit curs al vieții este dat de harta natală, respectiv de energia primită cu prima respirație când ne naștem. Acel moment este determinant pentru destinul nostru. La acel moment asocierea de energii, felul cum sunt ele dispuse în hartă, ne determină un anumit destin. E tabloul vieții noastre. Uneori parcursul vieții, conform acestui tablou, poate fi plin de provocări, alteori parcursul poate fi unul lin. Sunt ca niște bagaje cu care venim în această lume.

Unii au bagaje mai grele, alții mai ușoare. Ele conțin niște chei, care ne ajută în viață.

Mai departe depinde de noi ce facem cu aceste bagaje. Le putem lăsa deoparte și ne continuăm călătoria fără ele sau putem încerca să le descifrăm mesajul, pentru a înțelege mai bine ce avem de făcut aici.

Putem alege să călătorim pe o corabie cu vântul în spate, sau putem alege să călătorim împotriva curentului. În primul caz viața va curge lin, va fi armonioasă, în al doilea caz vom avea tot felul de obstacole, frustrări, dar e posibil totuși să reușim să ne împlinim visele.

Dar, de cele mai multe ori și din practica astrologiei, recomandările sunt: atunci când harta ne ajută, când trendul este favorabil, ACȚIONĂM!

Când e nefavorabil, stăm cuminți!

harta

Lao Tzu spunea “ Cine cunoaște lumea este inteligent; cine cunoaște pe ceilalți este înțelept; cine se cunoaște pe sine este iluminat”.

Dintotdeauna am fost interesată să îmi înțeleg destinul. Am citit mult, am aflat despre tot felul de metode, tehnici de cunoaștere, dar toate răspunsurile pe care le primeam erau aproximative, bazate mai mult pe presupuneri. Nu reușeam deloc să înțeleg de ce mi se întâmplă anumite lucruri, de ce am relații mai armonioase cu unele persoane și mai puțin armonioase cu altele.

Apoi, am descoperit astrologia chineză, mai exact studiul Bazi. A fost în sfârșit acel “Wow” pe care îl așteptam de multă vreme. Am găsit în sfârșit răspunsuri.

E un domeniu fascinant, din care înveți în permanență. Și care îți oferă e sumedenie de informații despre viața unui om. Aici poți vedea tabloul vieții unui om.

Fiecare hartă este unică și din fiecare poți învăța ceva. Poți înțelege de ce ai anumite fobii, de ce îți plac anumite activități, de ce unii sunt mai harnici, mai increzători, de ce unii au mai mult ajutor de la familie, prieteni etc. Totul se vede în hartă.

În fiecare zi se naște un anumit număr de persoane. Unele chiar în aceleași locuri. Asta înseamnă că harta lor natală arată la fel. Același destin, pentru care s-au născut. Și totuși acești oameni trăiesc vieți diferite. Unii ajung celebri, chiar milionari, alții au un trai modest. Unii se simt fericiți, alții sunt depresivi, unii sunt talentați, extrovertiți, alții sunt timizi etc. De ce ajung acești oameni să trăiască vieți total diferite?

Pentru că au liber arbitru. Fiecare își alege o anumită cale. Unii sunt foarte influențați de mediu, de familie. Voința și  determinarea îi ajută. Chiar nutriția influențează atitudinea și sănătatea noastră. Sunt mulți factori care influențează viața unui om. Unii își aleg un destin măreț și muncesc pentru a-l împlini.

Ce îi diferențiază pe acești oameni? Alegerile pe care le fac în fiecare moment și care le influențează viața mai tarziu.

În mass media apar adesea previziuni legate de horoscop. Așa zisele zodii, împart oamenii în 12 grupuri, cu 12 destine, pentru anul, luna în curs.

Dar ceea ce se prezintă în aceste previziuni e inexact. Zodia unei persoane, reprezentată printr-un anumit animal ( conform zodiacului chinezesc), reprezintă doar a 8-a parte din elementele hărții natale a unei persoane. Această hartă e formată din 4 stâlpi de noroc si fiecare stâlp conține mai multe elemente. Într-o hartă pot apărea pâna la 16 elemente. Unele se pot repeta, pentru că în total sunt 10 elemente ( 5 elemente Yang și 5 elemente Yin). Interacțiunea dintre toate aceste elemente definește caracterul, atitudinea, aspirațiile, relațiile unei persoane. Animalul din anul nașterii unei persoane ne oferă câteva caracteristici ale acelei persoane și reprezintă jumătate dintr-un stâlp al destinului. Dar pe langă acestea mai sunt multe alte informații pe care le putem afla, pentru ca avem patru stâlpi. De aceea, aceste horoscoape sunt prezentate doar în scop comercial, pentru deliciul publicului.

Pe lângă harta natală mai există stălpii de noroc de 10 ani, precum și stâlpii anuali, cei lunari și chiar cei ai zilei și ai orei. Toți aceștia interacționează cu cei din harta natală, dând naștere la diverse combinații și rezultate. Toți acești sâlpi ne influentează atitudinea, caracterul temporar, pe perioada cât e valabil acel stâlp. Stâlpii din harta natală sunt permanenți. Uneori, prin anumite combinații cu elemente din stâlpii perioadei, anului, zilei, pot fi eliminate anumite elemente sau două elemente se pot combina pentru a da naștere unuia nou.

În Asia această știință este foarte veche și foarte aplicată în prezent. Acolo toți oamenii sunt interesați să-și cunoască harta natală, oamenii se căsătoresc dacă există compatibilitate între hărțile natale. Companiile mari aleg oameni în funcție de caracteristicile din harta natală. Astrologii sunt angajați de aceste companii pentru a le face recomandări cu privire la persoane potrivite, funcție de compartimentul unde e nevoie. Multe femei își consultă astrologul pentru a-și găsi data perfectă pentru a naște ( aici deja consider că e exagerat, întrucât fiecare copil vine în această lume cu un anumit destin, iar părinții îi “calculează” data, funcție de ce vor ei să realizeze copilul)

În studii mai avansate, se calculează date favorabile pentru anumite evenimente (semnări de contracte, călătorii, anumite reprezentații etc), precum și activități/locuri favorabile.

Astrologia chineză este un domeniu foarte vast, Bazi este doar o ramură a acesteia. Care ne poate ajuta să ne înțelegem destinul, punctele tari, cele slabe. Este un instrument de lucru extraordinar, care ne ajută să ne cunoaștem mai bine.

Aveți întotdeauna așteptări pozitive!   😀 

Cu drag,

Claudia

2 comments / Add your comment below

  1. Este ceva timp de cand nu ati mai scris… azi v-am descoperit, azi am citit toate articolele si am observat ca v-ati oprit in luna mai… ar fi pacat sa nu ne mai impartasiti din cunostintele d-voastra!

    1. Multumesc pentru aprecieri. Voi scrie, dar eu am o alta activitate profesionala principala. Feng Shui-ul, astrologia chineza, numerologia, sunt pasiuni, pe care urmeaza sa le dezvolt ca si activitate profesionala in viitor. 😊

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.