Soartă-Destin-Conștiință

Aceste cuvinte pot părea adesea ca având același înțeles. Cei mai mulți am crede că aceste două cuvinte înseamnă bagajul nostru karmic cu care am venit în această lume. Mulți se resemnează, crezând că soarta sau destinul nu pot fi schimbate, iar viața trebuie urmată între aceste  coordonate.

În realitate însă soarta și destinul sunt lucruri diferite.

Soarta este într-adevăr ceea ce ni s-a dat de la Dumnezeu. Abilități, talente, anumite evenimente care se desfășoară în viața noastră.

Destinul însă înseamnă ce facem noi cu aceste componente ce alcătuiesc bagajul nostru.

Metafizica chineză folosește conceptul de Trinitate Cosmică.

Acest concept presupune faptul ca noi performăm în viață în funcție de 3 factori. Sau ceea ce  se întamplă în viața noastră, filmul vieții noastre, depinde de acești 3 factori:

  1. Soarta noastra-bagajul nostru cu care sosim în această lume-care poate fi citit în harta noastră natală. Aceasta se referă la configurația energetică/cosmică din momentul nașterii noastre, care ne influențează tot restul vieții. Această configurație ne determină anumite predispoziții, trăsături, modul cum acționăm în anumite momente, precum și talentele noastre. Mai înseamnă și domeniile în care putem obține rezultate bune, precum si afinitățile noastre, calitatea relațiilor etc.

  2. Mediul în care trăim. Acesta ne influențează indirect-oamenii din jurul nostru, cu energia acestora, dar și concepțiile lor, atitudinea lor, cutumele societații, care ne influențează. Se referă și la mediul în care trăim, calitatea energiei acestuia. Toate acestea își pun amprenta asupra noastră.

  3. Omul-care reprezintă poate cel mai important factor, prin acțiunile sale, faptele, gândirea sa, emoțiile sale.

Fiecare din cele trei componente reprezintă o treime din influența asupra noastră.

Credința populară conform căreia ” Nu ai noroc-nu faci nimic in viață” e doar parțial adevărată. Norocul sau soarta ne influențează în proporție de 33%. Norocul care se vede în harta noastră natală-ne  este dat și nu îl putem schimba. Nu putem schimba configurația hărții noastre. Însă această hartă ne este dată cu un anumit scop, pentru a realiza anumite acțiuni în viață.

Dar FELUL CUM ALEGEM să performăm în viață depinde de noi. Reprezintă celelalte 33+33 de procente din felul cum se desfașoară viața noastră. Mai exact, cele 66 de procente, reprezentate de mediul nostru și acțiunile noastre, sunt mai importante decât primele 33 de procente.

Cu alte cuvinte, depinde de noi cum alegem și ce facem cu bagajul nostru-norocul sau harta noastră natală. Depinde de noi cum și unde alegem să trăim. Depinde de noi ce prieteni  ne alegem. Depinde de noi acțiunile pe care le facem. Ce alegem să învățăm. Ce abilități dezvoltăm. Chiar cele cu care suntem înzestrați de la natură-unele sunt în stare latentă, așteaptă să fie descoperite și folosite. Altele sunt mai evidente. Depinde doar de noi cum alegem să trăim. Felul cum alegem să trăim determină Destinul nostru.

Putem avea în destin să experimentăm anumite evenimente mai neplăcute la un moment dat. Noi putem alege, prin energia noastră, prin atitudine, prin gândire, ca aceste evenimente să fie mai ușor de suportat.

Nivelul de conștiință al fiecăruia determină modul cum acționăm în fața evenimentelor. Iar nivelul acestuia poate fi crescut prin noi conștientizări. Ne putem transforma în interiorul nostru și atunci destinul se poate schimba.

A trăi la un anumit nivel de conștiință determină calitatea vieții noastre. Când acționăm proactiv, cu o atitudine pozitivă, oportunitățile apar în viața noastră. Apar oameni care ne pot ajuta în diverse situații. Se schimbă destinul nostru.

În astrologia chineză la fiecare două ore se schimbă configurația hărții.  În aceste două ore în lume se nasc mai mulți copii. De ce nu au toți aceași viață?

De ce unii devin bogați și alții nu? De ce unii manifestă anumite interese pentru anumite domenii și ceilalți nu?

Se întamplă acestea întrucât fiecare dintre noi trăim în medii diferite de-a lungul vieții și facem alegeri diferite. Ceea ce atrage oportunități și evenimente diferite. Experiențele a două persoane diferite  din trecut le determină să acționeze diferit, chiar dacă s-au nascut la aceeași dată și oră.

Mediul în care am crescut determină luarea unor decizii diferite.

Toate acestea determină un curs diferit al vieții.

Nivelul de conștiintă al nostru determină cum ne vom folosi darurile de la naștere. Determinarea, voința  sunt mai importante decât abilitățile.

Atitudinea e mai importantă decât aptitudinea.

Aptitudinile sunt benefice în condițiile în care sunt utilizate printr-o atitudine proactivă.

In harta natală identificăm potențialul nostru. Precum și care sunt domeniile în care putem obține performanțe. Ce atitudine/acțiuni să întreprindem pentru a valorifica potențialul nostru. Mai departe, depinde de fiecare cum va alege să își valorifice acest potential.

Alege să îți cunoști potențialul tău printr-o analiză a hărții tale natale. Aceasta te va ajuta să te cunoști mai bine, să îți înțelegi reacțiile, atitudinea, relațiile tale.

Astfel, vei putea să îți îmbunătățești calitatea vieții, făcând alte alegeri și urmând calea minimei rezistente. Aceasta teorie presupune să urmezi acel drum care ți-a fost destinat, dar într-un mod mod care să îți valorifice potențialul tău și să obții succes în viață.

Mai exact-să fii pe calea ta, care ți-a fost destinată. Chiar dacă această cale poate presupune să navighezi pe ape învolburate-aceasta e calea ta și doar așa poți să îți atingi potențialul tău.

Dacă navighezi împotriva curentului, vei avea o viață plină de frustrări, eșecuri. E ceea ce se întamplă cu mulți oameni, forțați de diverse conjuncturi, să aleagă un drum contra destinului.

Descoperă care este potențialul tău printr-o analiză a destinului, în funcție de data și ora de naștere!

Aveți întotdeauna așteptări pozitive!   😀

Cu drag,

Claudia Iacob

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.