Viața la înălțime

„Așa numitele oi negre dintr-o familie sunt, de fapt, căutătorii de libertate pentru întregul arbore genealogic. Ei, care nu se adaptează, rebelii, vin sa repare, să detoxifice și să facă să apară o nouă ramură, înfloritoare. În rebeliunea lor se află toate dorințele și visele neîmplinite, toate talentele nemanifestate. Familia va încerca să îi mențină conectați la trunchiul ei.

Dacă ești una din aceste persoane, ai grijă de raritatea ta, ești cea mai valoroasă floare din arbore. Ești visul tuturor strămoșilor tăi.”- Bert Hellinger

Cei mai mulți dintre noi pierdem foarte mult timp și energie mergând împotriva curentului, pornind de la credința că doar cu un efort foarte mare putem reuși.

Rezistența noastră interioară ne împiedică să progresăm în viață. Acumulăm frustrări, neîmpliniri. Credem că viața e nedreaptă cu noi.

Foto

Fiecare dintre noi avem anumite talente, abilități înnăscute. Unele sunt evidente, le manifestăm în prima parte a vieții. Alte talente pot fi ascunse. Ele  pot ieși la lumină în anumite momente cheie din viața noastră,  nefiind conștienți de ele până atunci.

Cele mai multe dintre ele pot fi modelate și dezvoltate în timp.

Există multe hărți natale în care un element este mai puternic sau foarte puternic.

Aceste persoane au caractere puternice. Ei au o determinare foarte mare în a urma un anumit parcurs în viață. Ei sunt mai puțin influențați de cei din jur.

O parte din ei ajung să sacrifice anumite aspecte ale vieții lor personale.

Ei pot simți intuitiv să urmeze o anumită cale, în concordanță cu elementul lor cel mai puternic.

În metafizica chineză fiecare activitate poate fi asociată cu unul din cele 5 elemente, Apă, Lemn, Foc, Pamânt, Metal.

Harta personală ne arată potențialul nostru, precum și energia dominantă a noastră. Unele hărți, destul de rare, sunt echilibrate. Aceste persoane pot alege mai ușor din cele 5 elemente.

Totusi, nici o hartă nu e perfect echilibrată. De aceea nici viața noastră nu e perfect echilibrată. Pentru că fiecare dintre noi, pe lăngă harta natală, trăim influența timpului, cu energiile specifice fiecărei perioade. Aceste energii fluctuante interacționează cu cele din harta natală, creând noi comportamente temporare.

Dar ceea ce e înscris în harta natală reprezintă influența cea mai puternică asupra noastră.

Cititind harta natală, ne putem întelege mai bine destinul. Cum întelegem să modelam acest destin-depinde de noi.

Putem alege să ne ridicăm deasupra destinului și să îl influențăm prin deciziile noastre de zi cu zi. Nimic nu e bătut în cuie. Putem alege să trăim în zona de confort, adică o viață echilibrată, liniștită, fără provocări, urmand elementul care aduce echilibru hărții noastre, sau putem alege, fie instinctiv, fie în urma analizei harții natale, să urmăm elementul cel mai puternic din hartă.

Alegerile pe care le facem în viață ne determină destinul, calitatea vieții și ceea ce devenim.

Dintre două persoane cu aceeași hartă, una din ele  poate alege, metaforic, calea mai usoară, să se plimbe cu o barcă aproape de țărm, preferând siguranța, dar cealaltă poate alege să navigheze în departare, făcând surfing printre valurile foarte înalte. Cel din urmă poate manifesta o voință foarte puternică în a-și atinge țelurile. Astfel de persoane pot marca timpul, locurile unde trăiesc, oamenii pe care îi întâlnesc și nimic nu-i poate opri.

Imaginați-vă o persoană cu multă apă în harta sa. Ca o mare de apă. Cum poți pune stavilă mării? Cum i se poate împotrivi Universul unui astfel de om care alege să trăiască în măreție? Iar dacă elementul de apă este pur, apa nu este amestecată cu pământ, ci este limpede, cu atat mai mult caracterul persoanei este mai puternic și nimic nu o poate opri în a-și urmari obiectivele sale. O apă amestecată cu pământ moale crează o mlaștină, care poate aduce confuzie, nesiguranță.

Acești oameni trăiesc viața pe muchie. Uneori aleg calea cea mai grea. Ei sunt adevărații deschizători de drumuri, care înfruntă adversitățile vieții. Care își asumă riscuri, care sacrifică nevoile personale pentru a se ridica deasupra destinului lor, fie chiar și pentru câteva clipe de măreție.

În fiecare hartă elementul de Apă poate fi asociat cu alte trăsături, acțiuni, activități profesionale. Pentru unii, Apa poate însemna Averea, pentru alții reprezintă Creativitatea, pentru alții Resursa etc.

Curajul cu care abordăm viața ne diferențiază. Două persoane cu aceeași hartă pot să aibă vieți diferite, pentru că aleg să trăiască diferit viața. Dar având același potențial.

Fiecare hartă este unică. Nu exista hartă perfectă. Dar fiecare hartă  exprimă personalitatea unui om, potențialul său, abilitățile, dar și vulnerabilitățile sale.

Harta astrologică e ca un diagnostic despre cum funcționăm noi, care ne e potențialul, ce calități putem dezvolta. Calea potențialului maxim este calea care ne poate duce spre succes, dacă și noi  cultivăm și dezvoltăm aceste abilități înnăscute. Depinde doar de noi cum alegem să ne trăim viața!

Alegând să urmăm calea potențialului nostru, respectiv, calea elementului cel mai puternic din hartă, e ca și cum am naviga cu vântul în spate, care ne împinge în față. Provocările sunt mai mari, dar și satisfacția reușitei mai mare.  Daca am naviga împotriva curentului efortul nostru ar fi mult mai mare iar recompensele mult mai mici.

De aceea este indicat să ne facem o astfel de analiză, pentru a înțelege calea rezultatelor maxime, acolo unde putem performa cel mai bine. Analiza destinului este cea mai indicată.

S-aveți spor! 😇

Cu drag,

Claudia Iacob

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.