Metafizica chineză

Chinezii au urmărit întotdeauna echilibrul în viața lor și ei consideră principiul trinității Cer-Pământ-Om drept unul fundamental.

În Asia principiul echilibrului constituie o filozofie de viață. Cred că avem multe de învățat din această filozofie.

Chinezii cred că qi-ul ceresc vine de la soare, lună, planete, stele și este asociat cu timpul. În fiecare moment este configurată o hartă astrală, care poartă aceste influențe. Momentul nașterii noastre ne imprimă o anumită energie cerească pe care o purtăm cu noi toată viața.

Qi-ul pământesc vine de la munți, ape, câmpii, câmpul magnetic.  Găsirea unui echilibru între elementele naturii reprezintă știința Feng Shui-ului, adică armonizarea noastră cu mediul înconjurător.

Qi-ul uman vine din propriile noastre acțiuni. Noi prin ceea ce facem generăm o anumită calitate a energiei care ne influențează.

Între toate acestea trebuie să existe un echilibru. Găsirea acestui echilibru constituie obiectul de studiu al metafizicii chineze, prin îmbinarea mai multor domenii, pe de o parte, Analiza destinului-Bazi, cu cel al Feng Shui-ului. Acestea urmăresc armonizarea noastră cu spațiul înconjurător, un aspect esențial în cultura chineză. Forma clădirilor, modul cum sunt poziționate față de sursa principală a qi-ului, determină o anumită energie în spațiul clădirii respective, care la rândul ei influențează oamenii din acea clădire. Toate acestea pot fi analizate și cuantificate.

Pe de altă parte metafizica chineză urmărește și alte aspecte cum ar fi execuția strategică, respectiv a face anumite acțiuni, în anumite momente favorabile. Este foarte important momentul când facem anumite acțiuni, pentru că anumite momente favorabile ne susțin cu energia lor. Energia este ciclică, ea este în permanentă mișcare și transformare. A face anumite acțiuni în anumite momente ne poate favoriza sau nu rezultatul acelei acțiuni. Este foarte importantă direcția pe care stăm într-un anumit moment, când avem o discuție importantă, sau când trimitem un mesaj important pentru noi. De asemenea e foarte importantă și direcția spre care mergem când ne deplasăm, iar metafizica chineză se ocupă și de acest aspect al selectării de date favorabile pentru evenimente importante, cum ar fi semnarea unui document important, participarea la o competiție, căsătoria, mutarea în casă nouă. Toate aceste energii  ne influentează prin momentul lor și direcția din care vin. Aceste teorii fac obiectul științelor Qi men-ului și al Selecției de date.

Metafizica chineză se ocupă de asemenea și de divinație și prognoze (forcasting), prin care putem afla pe de o parte răspunsuri de tip Da/Nu, sau putem vedea răspunsuri mai ample la întrebări precum „Care e soluția mai bună pentru mine pentru a…?”, sau „Cum aș putea obține un rezultat mai bun urmând acțiunea…?”

Dacă vă doriți armonie în viața voastră vă invit să studiați această știință foarte vastă a metafizicii chineze sau să căutați un consultant specializat care să vă dea unele sfaturi cu privire la aranjarea unui spațiu și cum să găsiți acele sectoare din casa voastră unde energiile vă sunt favorabile și vă susțin sau sa vă calculeze momente favorabile pentru a întreprinde anumite acțiuni. Cu timpul veți învăța să fiți mai sensibili la aceste energii înconjurătoare, veți căuta să urmați anumite acțiuni în momente favorabile. Și ușor ușor veți începe să fiți mai armonioși. 😇

Cu drag

Claudia


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.