Magia Feng Shui-ului

dragon decupatIstoria începuturilor mele în studiul Feng Shui mi-a demonstrat ( a câta oară!) că în viață nimic nu este întâmplător.

În urmă cu ceva ani, o cunoștință de a mea mi-a explicat un detaliu cu privire la modul de combinare între aur și argint, pe care, spunea ea, ar fi găsit-o într-o anumită carte. Intrigată de subiect și dornică fiind să aflu mai multe, am căutat acea carte, pe tema Feng Shui, pe care am citit-o de două ori, dar nu am găsit acele detalii. Pe semne că a fost vorba de o confuzie, fiind vorba despre altă carte. Însă, acela a fost primul meu contact cu această minunată cunoaștere.

De atunci am continuat să citesc, pentru că mi s-a părut foarte interesant și captivant subiectul. La început consideram anumite subiecte din această cunoaștere neabordabile, pentru că nu le înțelegeam, dar m-am concentrat pe celelalte.

Feng Shui-ul are marele dar că îti pune la dispoziție mai multe metode de lucru și toate sunt valabile. Unele sunt mai ușor de înțeles, altele necesită cunoștințe mai avansate, până să le înțelegi. Dar toate funcționează!

dragon

Ideal este să îmbini toate aceste principii, găsind soluția ideală de a amplifica qi-ul pozitiv și a reduce sau elimina qi-ul negativ.

Dacă la început Feng Shui-ul era pentru mine doar o lectură captivantă de moment, pe măsură ce am aprofundat tot mai mult studiul, l-am găsit tot mai fascinant, considerându-l o adevarată MAGIE!

Deși unii mi-au spus că această cunoaștere e ca o matematică cu reguli stricte, pe măsura practicii, am descoperit că elementul CREATIVITATE este extrem de important. Practic, pe scheletul unor reguli de bun simț, se poate construi foarte mult.

Este însă foarte important să-ți asculți vocea interioară. Pot exista remedii care să nu ne placă, să nu se armonizeze cu energia sau feeling-ul nostru și atunci e bine să nu le aplicăm. Dacă nu avem o interacțiune bună cu obiectele sau culorile folosite ca remedii nu vom beneficia de pe urma lor, căci nu ne vor aduce norocul pe care îl așteptăm. Și asta pentru că subconștientul nostru lucrează și va fi în conflict cu acel obiect.

Tocmai de aceea mi se pare că Feng Shui-ul îți dă posibilitatea să îți pui în valoare creativitatea și originalitatea. Așadar, nu există reguli bătute în cuie, cu excepția celor care țin de curgerea firească a energiei celor cinci elemente.

În plus, pe măsură ce trece timpul, ni se mai schimbă preferințele sau aspirațiile. Prin urmare, putem face schimbări în casele noastre cu privire la dispunerea mobilierului, amplasarea de plante sau coloarea pereților. Important este să facem mereu schimbări ( benefice!), pentru că în acest fel și energia circulă. Dacă amplasăm remedii într-un spațiu în care nu circulăm, ele nu vor avea eficiență. Aceste schimbâri aduc întotdeauna schimbarea vibrației în acel loc, dacă acel spațiu este însuflețit de prezența noastră. Mișcarea energiei o provoacă și clopoții de vânt, dacă sunt așezați afară, în bătaia vântului. În felul acesta energia circulă, iar asta se traduce în viața noastră prin noi evenimente, oportunități. Totul trebuie înțeles la nivel simbolic. Ăsta e FARMEC-ul Feng Shui-ul!

yinyang

Dacă fiecare spațiu din casa ta este corect energizat și împrospătat, fiecare persoană va avea de câștigat. De aceea e important să facem schimbări atunci când simțim că energia stagnează. Sau când anumite aspecte ale vieții noastre ( carieră, familie, relații, bani) nu ne aduc mulțumire. Și asta pentru că energiile sunt mereu în schimbare. Nimic nu e static pe termen lung!

Așadar, vă invit să fiți curioși!

Aveți întotdeauna așteptari pozitive!

Cu drag,

Claudia Iacob

2 comments / Add your comment below

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.