Ciocnirea titanilor

Dacă analizăm istoria recentă a ultimilor 60-70 de ani, remarcăm faptul că două mari super puteri și-au impus influența geopolitica în lume.

În deceniul  al cincilea a început să se contureze așa zis-ul Război Rece, unul neconvențional, care a aliniat două mari blocuri militare. SUA, alături de statele democratice și URSS și statele aflate sub influența comunistă.

De fiecare dată, conducătorii celor două mari superputeri au încercat să-și mărească sfera de influență, iar orgoliile au dus în unele cazuri la situații limită, aproape de  apariția unor conflicte militare puternice.

Conflictul mocnit durează de decenii și nici unul din cei doi conducători ai acestor țări nu pare să cedeze. Dar nici să atace direct.

Astăzi doi președinți puternici conduc cele două state: Vladimir Putin în Rusia și Donald Trump în America.

Foto site

Ambii au un caracter puternic și urmăresc să-și impună voința, urmărind să perpetueze ideea că țara pe care o reprezintă este o superputere mondială. O fac din patriotism, sau din motive personale, mai exact din dorința de putere?

Analizand hărțile astrale ale celor doi, se pot descoperi multe aspecte interesante ce țin de caracterul fiecăruia.

Privit în ansamblu, harta lui Trump pare mai puternică. Are toate elementele care îl întăresc.

O Resursă puternică-întregul anotimp de vară-Cal-Capră-Șarpe-însemnând Foc, precum și mult Pământ, care înseamnă în cazul lui, multe conexiuni.

Pe de alta parte, harta lui Putin nu pare la fel de puternică. Dar el este Foc yang, ca element personal, asociat în metafizica chineză cu Soarele. Soarele este mereu deasupra, are o viziune de ansamblu și nu poate fi doborât niciodată. Asociind harta sa, împreună cu perioadele de noroc, se observă multe conflicte. Și totusi Putin se menține la putere de peste 20 de ani, și se pare ca va mai fi o perioadă. Anul acesta a caștigat un nou mandat de președinte.

Hartile Qimen ale celor doi arată două persoane cu mare putere de influență.

Fiecare dintre noi avem un gardian personal, care ne determină modul de acțiune, motivarea interioară.

Pentru Trump, gardianul său, cu putere mare, îl recomandă pentru activități în domeniul politicii. Hook, de 6 stele, are forța de a se impune, de a comanda. Totul trebuie să se desfașoare în modul său, după cum stabilește el. După indicațiile lui. My way or no way!

Are un caracter dominant. Capacitate de manipulare. Prin putere si bani.

Trump are un caracter puternic. Având și un Pământ foarte puternic, cu greu poate fi urnit. Focul, Resursa, îl sprijină. Cu o Resursă atât de puternică, acțiunile, deciziile sale pot fi paranoice uneori. Lipsite de înțelepciune. Pentru că îi lipsește Apa din hartă, care e asociată cu întelepciunea. Așa consideră că își poate menține puterea. Prin acțiuni în forță. Cu autoritate.

Se folosește de relațiile sale. E magistral în stabilirea de conexiuni cu oamenii. În care el sa fie lider. Cu o atitudine agresivă. Felul său de a fi e unul care impune.

Se foloseste si de cunoaștere. Îi place să studieze. Să învețe. Informația e foarte importantă.

Capacitate de a vorbi în public. Îi place asta. Își dorește să fie mereu în prim plan.

Cand elementul sinelui (Pămaânt Yin) este foarte puternic și ego-ul este foarte mare. Totul e despre sine. Iar Pământul e în centru. El trebuie să fie mereu în centrul atenției. El trebuie să dea tonul. Și această atitudine e nativă la el. E născut cu asta!

Putin însă e abil. Viclean. Știe să manipuleze mult mai fin. El este Snake, tot de 6 stele.

Soft-Joey Yap

Are putere de convingere. Are capacitate de a influența mediul. Pornind de la oameni…până la vreme! Poți să mergi la o discuție cu el, având o părere și să pleci de acolo cu alta. Aceasta e puterea lui Snake!

Harta sa are și un pilon foarte puternic, Dragon de Apă, ce îi dă putere în sfera relațiilor de mare amploare. Relații oficiale, legate de domeniul său de activitate. Un astfel de pilon îi dă forța de a se impune în politica la nivel înalt.

Dacă Trump a avut multe Resurse în viața, cunoscut fiind că provine dintr-o familie bogată, care l-a ajutat la startul vieții, Putin a trebui să muncească, să cucerească ceea ce dorea. Profilul său e Averea – Metalul – pe care elementul personal, Focul Yang, trebuie să îl cucerească. Chiar lipsit fiind de resurse. Elementul Resursa este foarte slab. Dar are abilitatea de a influența și de a aduna mulți follow-eri în jurul său.

Au totusi un pilon comun. Câine de Foc. Elemente care îi unesc. Dar și doi piloni care se ciocnesc-Dragon de Apa/Caine de Foc. Relații contradictorii, conflictuale, dar și posibile conexiuni subterane.

Ziua de 16 iulie? Zi de Cocoș de Pământ. Pilonul lui Putin, pe zona carierei.

Pentru Trump-combinatie ramura an-zi. Dar și repetarea pilonului personal, Capră de Pământ, în lună.

Totuși, o zi cu energie de Metal, e ceea ce Putin are sub control. Focul său controlează Metalul.

Fiecare hartă, cu părți bune și mai puțin, asociate cu harta zilei de 16.07.2018, greu de anticipat cine va avea o influență mai mare în discuțiile lor. Așa se întamplă între două personalități atât de puternice, practic liderii mondiali ai acestor vremuri!

S-auzim de bine!

Claudia Iacob

2 comments / Add your comment below

  1. Buna Claudia….interesant, modul de abordare si interpretare al celor doua harti a doi dintre cei mai puternici oameni din lume…asteptam deciziile de pe data de 16.07.2018, atunci vom vedea ce se va intampla mai departe, si ce elemente „ascunse” isi vor face simtita prezenta la acea intrevedere care va decide soarta multora dintre noi.
    Multumim

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.