Aproape fiecare dintre noi caută o metodă miraculoasă care să-i rezolve problemele peste noapte. Ne întrebăm adesea de ce întâlnim mereu același tip de oameni? De ce pentru unii e atât de ușor să obțină succesul, sau să aibă relații armonioase?
Există diverse teorii care ne ajută să înțelegem aceste fenomene, dar și să corectăm anumite dezechilibre. Una din acestea este Feng Shui-ul, care urmărește să armonizeze câmpurile de energie din spațiile în care locuim sau ne desfășurăm activitatea. Aceasta artă străveche și-a confirmat până în zilele noastre eficiența și utilitatea.
Feng Shui nu vindecă boli grave, nu ne schimbă personalitatea, nu ne învață lecții spirituale, nu ne vindecă karma.
Însă Feng Shui ajută să schimbăm energia și să aducem armonie într-un spațiu, iar asta ne influențează pozitiv, ajutându-ne să obținem mai ușor anumite lucruri.
Este necesar însă ca fiecare să-și ducă propria muncă de evoluție și conștientizare spirituală.
Remediile Feng Shui ajută într-o anumită măsură. Dar un proverb chinez spune “La început a fost destinul, apoi norocul, apoi Feng Shui-ul.”
Asta înseamnă că fiecare om se naște sub anumite infuențe de energii cosmice. Fiecare după lecțiile și misiunile pe care le are de îndeplinit în această viață.
În tradițiile și practicile vestice, evoluția personală se bazează pe principiul intenției. Fizica cuantică are ca principiu faptul că gândirea noastră influențează mediul. Perfect adevărat!
Teoriile și practilile estice admit importanța gândirii pozitive și a faptelor bune, ca influență destul de mare asupra noastră, însă afirmă faptul că influențele cosmice existente la ora nașterii noastre ne influențează mult mai mult. Mulți oameni și-au schimbat gândirea în ultimii ani, și –au fixat obiective mărețe, dar puțini au reușit să și le împlinească.
Așadar pe primul loc e DESTINUL, adică “bagajul” cu care venim în această viață. Pe care nu-l putem schimba.
Apoi vine NOROCUL. Ei, aici lucrurile devin ceva mai blânde! Dacă acceptăm că în viața unui om există perioade ale norocului sau ani mai benefici, dar și perioade mai puțin favorabile, atunci putem adopta un stil de viață echilibrat. În perioade mai puțin faste stăm cuminți, iar în cele faste acționăm! Cu alte cuvinte, nu încercăm să înaintăm împotriva curentului. Dar, uneori, cu inteligență și creativitate putem găsi căi de a ajunge mai aproape de obiectivele noastre chiar în perioade mai puțin faste. Aici intervine liberul arbitru, răbdarea, modestia, bunul simț, adică toate acele calități pe care le cultivăm prin evoluția noastră.
Teoria Stâlpii Destinului ne arată care sunt influențele noastre de care am beneficiat la naștere, precum și care ne sunt perioadele favorabile.
Această teorie m-a fascinat și mai mult pentru că am reușit, după mulți ani de căutări și mers împotriva curentului, să-mi înțeleg destinul. Am găsit de-a lungul vieții mele perioade în care am avut succes și perioade când am fost dezamăgită. Mi-am văzut tabloul vieții mele exact așa cum a fost și este.
De aceea, consider că o analiză a unei persoane și a spațiului unde trăiește, aplicând doar principiile Feng Shui, fără o analiză personalizată a destinului este incompletă.
Majoritatea cărților despre Feng Shui ( în special din România), prezintă câteva sfaturi cu privire la modul de amenajare a unui spațiu, indicând în special zonele celor 8 aspirații. Cu alte cuvinte, o analiză doar a mediului, ca și cum acesta ar fi un loc static, în care energiile sunt constante. Astfel că cei mai mulți care citesc aceste cărți aplică aceste remedii în casele lor, dar viața nu li se schimbă foarte mult.
În primul rând pentru că în cărți nu se prezintă ( decât în rare cazuri) sistemul Stelelor zburătoare, care ține cont de factorul timp, dar nici nu se merge pe analiza personalizată din teoria Stâlpii destinului, care este cea mai precisă.
Aceasta din urmă e foarte exactă, e ca o poveste a vieții noastre.
Având această hartă în față, putem aplica principiile Feng Shui, cu activatori sau remedii.
Aveți întotdeauna așteptări pozitive! 🙂
Cu drag,
Claudia Iacob
Imagine elitestarconsulting