Casă, dulce casă…

dragon decupatLa sfârșitul unei zile pline de provocări, care ne crește sau ne scade energia, simțim dorința de a ajunge într-un loc în care să ne regăsim echilibrul. Un loc în care să ne simțim protejați, liniștiți, unde să ne reîncărcăm cu energie. Modul în care este amenajat un spațiu determină calitatea energiei din acel loc.

homeProbabil vi s-a întâmplat să vă simțiți neconfortabil, agitat în anumite camere. Sau ați vizitat un loc care vă dădea senzații stranii. Poate ați simțit un nivel scăzut al energiei.

În orice spațiu energia trebuie să circule liber, pentru a degaja vibrații favorabile.

Fiecare cameră, în funcție de poziția sa față de punctele cardinale, e indicat să aibă o anumită utilizare și fiecare obiect este în aceeași măsură bine să fie amplasat într-un anumit loc, pentru a amplifica sau diminua energia unui anumit loc. Toate aceste aranjamente se fac respectând prinipiul celor 5 elemente și principiul yin/yang.

Pe lângă aceste două principii de mare importanță, ce reprezintă factorul spațiu, în Feng Shui mai există factorul timp.

Asta înseamnă că energia este mereu în schimbare, ea se schimbă în diverse perioade, de la an la an, dar și lunar, zilnic și chiar de la o oră la alta.

Orice spațiu are energii benefice și mai puțin benefice. Știința Feng Shui urmărește să echilibreze cele două tipuri de energie din fiecare loc.

O casă cu un Feng Shui bun este aceea în care toate obiectele și dispunerea camerelor sunt în perfecta armonie. Aplicând principiile Feng Shui nu înseamnă doar simple schimbări fizice de obiecte, ci și să “consacrăm” acele obiecte pentru a avea efecte benefice asupra noastă. Astfel, într-o casă bine amenajată trebuie să simțim că stresul s-a evaporat, ne simțim minunat, mai energici și liniștiți.

Câteva sfaturi:

  • toate spațiile trebuie sa fie bine aerisite și păstrate curate, inclusive în dulapuri;
  • generează un flux al energiei unduitor și nu în linie dreaptă;
  • elimină plantele veștejite;
  • prea multe obiecte încarcă spațiul, creează o energie grea, care agață de trecut și împiedică energia să circule liber;
  • ușa principală și geamurile trebuie să se deschidă spre interior, permițând energiei să intre în casă;
  • ușa de la intrare trebuie sa fie bine luminată
  • obiecte în mișcare ( moriști, fântâni, clopoței de vânt) stimulează energia;
  • obiecte de piatră, grele, în fața ușii crează idea de stabilitate;
  • cromatica aleasă în fiecare cameră stimulează anumite energii sau le poate diminua pe altele.

Acestea sunt câteva sfaturi pe care oricine le poate urma dacâ dorește să aibă un spațiu cu o bună energie.

Însă fiecare om sau familie are anumite aspirații în viață. Pentru unii familia și relațiile sunt cele mai importante. Pentru altii cariera este foarte importantă. Alții își doresc foarte mulți bani. Dar cei mai mulți și le doresc pe toate astea în egală măsură. Și atunci e bine să urmeze anumite reguli de amenajare a spațiului de locuit, pentru a amplifica energiile benefice din anumite locuri și a le reduce pe cele mai puțin benefice din alte locuri.

Feng Shui ne ajută să ne îmbunătațim calitatea vieții, în aspirațiile ei principale: cariera, familie, dragoste, sănătate, bani, faimă, copii. Prin amenajarea corectă a unui spațiu, se crește vibrația acelui loc. Astfel, în funcție de punctul cardinal din acel loc, anumite aspecte ale vieții noastre se vor îmbunătăți prin aplicarea principiilor Feng Shui.

M-am gândit să includ articole despre Feng Shui pe acest blog, întrucât consider că este important pentru fiecare din noi să conștientizăm locul în care ne desfășurăm activitațile, fie că sunt recreative sau reprezintă job-ul nostru, atât ca determinare spațială, cât și ca schimbare în timp. Toate activitățile noastre sunt influențate de calitatea energiei din jurul nostru, iar un echilibru la nivel energetic se obtine prin aplicarea corectă a principiilor Feng Shui.

O conștientizare mai bună a calității energiilor și o armonizare a lor ne poate îmbunătăți mult viața.

Eu mă declar fascinată de această artă a decorării și amenajării spațiului utilizând principii și remedii Feng Shui. Te invit și pe tine, dragă cititorule, să descoperi aceste taine!

Aveți întotdeauna așteptări pozitive!

Cu drag,

Claudia Iacob

Sursa foto Interiordesignpro

2 comments / Add your comment below

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.